Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>(foto: Junior Songfestival)</p>

(foto: Junior Songfestival)

(Foto: )

Jayda: ‘Op naar het volgende avontuur’

BARENDRECHT – Jayda uit Barendrecht heeft met de meidengroep Unity het Junior Songfestival gewonnen.
Het werd zaterdag door corona een nog spannender dag dan verwacht voor de 13-jarige scholiere van het Dalton Lyceum Barendrecht. Eén van de vier zangeressen van Unity moest afzeggen. Demi werd positief getest op corona en mocht niet in Ahoy aanwezig zijn. Jayda, Maud en Naomi moesten zaterdag het dansen en zingen opnieuw instuderen om het liedje ‘Best Friends’ met z’n drieën te kunnen brengen.

Er was nog meer corona ongemak bij de finale van het Junior Songfestival. Solozangeres Robin werd positief getest en moest zich terug trekken. Jurylid Emma Heesters moest thuis blijven omdat iemand in haar omgeving met corona is besmet. Ze werd vervangen door Fenna Ramos.

De avond in Ahoy vond plaats zonder publiek. Er zaten alleen wat familieleden van de deelnemers op de tribune. Unity verzorgde een vlekkeloos optreden. Hun liedje ‘Best Friends’ was duidelijk het meest aanstekelijke nummer van de avond. Maar de vakjury had vooral veel complimenten voor het duo Janae en Jacky. Het leek er dus even niet zo goed uit te zien voor Unity.

De puntenstelling begon met het oordeel van de kinderjury. Die gaf de meeste punten aan Janae en Jacky. Daarna waren de meeste punten van de vakjury en de kijkers voor Unity. Zo werd Unity de duidelijke winnaar. De vier meiden nemen in november deel aan het Junior Eurovisie Songfestival.

Na afloop van de uitzending gingen Jayda, Maud en Naomi op de foto met hun trofee. “Super blij dat we dit gewoon hebben gedaan en op naar het volgende avontuur op het Junior Eurovisie Songfestival”, reageerde Jayda. Intussen regende het op haar Instagrampagina felicitaties.

Meer berichten