Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Vogeltrek excursie door het Waalbos

HEERJANSDAM - Zaterdag 3 oktober organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een vogeltrekexcursie in het Waalbos. Er zal een wandeling worden gemaakt van ongeveer 2 uur waarbij we kijken naar alle vogels die we tegen komen.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

In oktober start de trek van vogels naar hun overwinteringsplekken, veelal in het zuiden van Europa. In deze tijd trekken veel vogels van het noorden door naar het zuiden waardoor in deze periode hele bijzondere waarnemingen gedaan kunnen worden. Op hun tocht naar het zuiden zoeken de vogels een goede plek om een paar dagen te verblijven en zich te voeden alvorens door te reizen naar het zuiden. Zo zijn eerder diverse beflijsters gezien, maar ook een draaihals. Vanwege de grote hoeveelheid bessen die nog aan de struiken hangen, zijn daar ook veel bessen etende vogels te zien zoals staartmeesjes, koperwiek, kramsvogels en lijsters te zien.

De excursie start om 14 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell in Rijsoord. Deelname is gratis, donatie welkom. Vanwege coronaregels kunnen er maximaal 12 mensen meelopen. Vooraf aanmelden via info@onswaalbos.nl

Meer berichten