Afbeelding

Harmonie start nieuw InstapOrkest voor volwassenen

Algemeen

BARENDRECHT - Harmonievereniging Barendrecht is 5 jaar geleden gestart met een BeginnersOrkest voor volwassenen. Inmiddels zijn er nu ruim 30 leden actief. Deze leden spelen momenteel op 2 niveaus ’s. Het AspirantenOrkest is de gevorderde groep.
Het huidige BeginnersOrkest heeft inmiddels ook een niveau bereikt dat het vaak lastig is voor nieuw beginnende volwassenen om aan te sluiten daarom start de vereniging met een nieuwe groep: ‘InstapOrkestVolwassenen’.

“In deze tijd van corona zijn veel mensen op zoek naar een ontspannende activiteit die hen ook met lot- en leeftijdgenoten in verbinding stelt. Met elkaar leer je op een ontspannende manier in een kleine groep een ogenschijnlijk lastige hobby eigen te maken of de eerder opgedane ervaring op te halen”, vertelt secretaris Maria Prooi.

Het in de bedoeling ná de herfstvakantie te starten. Belangstellenden worden dan uitgenodigd om kennis te komen maken met instrumenten en medemuzikanten. Muzikale vooropleiding is niet noodzakelijk. Spelenderwijs wordt het notenschrift aangeleerd. Er wordt gewerkt met de daarvoor speciaal ontwikkelde lesmethode: Essential Elements.

“Je kan je vanaf nu al opgeven. Dus heeft u in uw jeugd niet de kans gehad of bent u gestopt met een muziekinstrument bespelen en heeft u daar spijt van, dan is dit uw kans. Heeft u uw instrument nog bewaard of heeft u er vast een aangeschaft breng die dan mee. Noodzakelijk is dat echter niet want als lid krijgt u een instrument van de vereniging in bruikleen.”

Op de kennismakingsles kunnen de deelnemers de instrumenten van de harmoniebezetting uitproberen en kijken wat het beste bij hen past. Bijvoorbeeld klarinet, alt-, tenorsaxofoon, alle koperinstrumenten t.w. trompet, hoorn, trombone, bariton, euphonium, es- en bes tuba. Ook dwarsfluit, fagot en hobo komen in het orkest voor evenals slagwerk. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten.

Vanaf de eerste les gaan de deelnemers samenspelen met andere volwassenen.

Iedere week of één maal per twee weken is een groeps- of individuele repetitie (klarinet/saxofoon, koper en dwarsfluit e.a.) en iedere week een gezamenlijke repetitie met alle instrumenten samen. De repetitie en lessen worden gegeven in het Trefpunt dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht. Ook 60-plussers ers zijn welkom.

Opgeven: secretaris@harmoniebarendrecht.nl geef naam, tel. nummer en geboortedatum door en, als u dat al weet, uw voorkeursinstrument. Bellen over dit project kan ook met Maria Prooi 06-42412638 of kijk voor informatie over de vereniging op www.harmoniebarendrecht.nl

Advertenties uit de krant