Logo deschakelbarendrecht.nl
Voor het stallen van fietsen zijn bij Het Kruispunt nieuwe beugels geplaatst.
Voor het stallen van fietsen zijn bij Het Kruispunt nieuwe beugels geplaatst. (Foto:)

EVB wil bewaakte fietsenstalling bij Middenbaan

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) wil tijdens de gemeenteraadsvergadering van oktober het college verzoeken om een pilot te starten voor een bewaakte fietsenstalling bij de Middenbaan. Na de pilot kan dan worden bezien of er een definitieve bewaakte fietsenstalling kan komen.

Raadslid Margo Stolk: “Er zijn al jaren veel fietsendiefstallen in Barendrecht. Tot voor kort liep er daarom een succesvolle pilot tegen fietsendiefstal bij het station. Deze pilot is echter geruisloos stopgezet. Wel is het college recent begonnen met een bewustwordingscampagne om fietsendiefstallen te voorkomen. Wij denken dat een pilot met een bewaakte fietsenstalling rond de Middenbaan echter meer zoden aan de dijk zet.”

Volgens EVB zijn er rond de Middenbaan genoeg (bouw)plaatsen om een pilot voor een bewaakte fietsenstalling te starten. Stolk: “Met een fietssnelroute in onze gemeente, mag een bewaakte fietsenstalling toch niet ontbreken. Het is daarnaast een stimulans voor mensen om de fiets vaker te pakken om een boodschap te doen en dat is weer goed voor de gezondheid en het milieu. Daarbij geeft een bewaakte fietsenstalling ook nog eens een mogelijkheid om laagdrempelige arbeidsparticipatie mogelijk te maken.”

Reacties

Margo Stolk besprak de motie dinsdagavond in de raadscommissie Ruimte. Daar bleken er nog veel vragen te zijn bij de andere partijen. Tsjimmie Klos (SGP/CU) wil meer cijfers over de aantallen fietsen die in het centrum worden gestolen. Ze vraagt zich af of dit wel een juiste oplossing is.

De andere fracties willen weten hoe een stalling opgezet wordt en wat het gaat kosten. Ada Dekker (GL) merkte op dat er vele geld is uitgegeven voor nieuwe fietsenrekken bij de Middenbaan. In hoeverre is er daardoor nog behoefte aan een stalling? Manpreet Chand (PvdA) wees op de campagne van de gemeente om fietsen vast te zetten met een tweede slot.

Margo Stolk stelde de Mr. Lohmanstraat voor als plaats voor de fietsenstalling. Volgens andere fracties is een andere plaats, zoals nabij Het Kruispunt, beter.

Margo Stolk gaat de motie nu verder onderbouwen. De Mr. Lohmanstraat hoeft wat haar betreft niet de plaats te zijn voor de stalling. Ze wil de motie de komende raadsvergadering in stemming brengen.

Meer berichten