Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Kim Beekman- van Vellinga (33)

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Barendrecht. Daarnaast heb ik tien jaar bij Stichting Kinderopvang Barendrecht – later werd dat Kibeo – gewerkt. Ik ben de ‘huiszangeres’ van de Top2000 dienst die rond Kerst altijd wordt gehouden. En ik doe mee in het SBS programma ‘Hit the Road’. Een programma in de auto waarbij bijzondere persoonlijke verhalen en mooie liedjes worden verteld en gezongen. Wie als laatste in de auto achterblijft gaat door naar de finale. (Zaterdag weten we of Kim door is naar de finale).

Zingen is jouw grote passie?

Ik zing altijd, elke dag en bij voorkeur – en tot ergernis van anderen – de tweede stem. Ik was zestien toen ik zangles kreeg en ging optreden. Ik speel gitaar, piano, viool en ukelele. Ik plaats nu vaker video’s van mijn muziek op social media. Tijdens de lockdown heb ik dagelijks nummers gemaakt over het binnen blijven om de bezoekers van mijn pagina weer de dag door te helpen. Mijn nummers zijn om te lachen of te huilen. De tussenweg ken ik niet.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben al zeventien jaar samen met Pieter. Nora, onze dochter is net vier jaar geworden en zit sinds kort op de basisschool.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Dat zijn er twee. Toen ik vijf of zes jaar was kreeg ik een Shell parkeergarage voor Sinterklaas. Toen heb ik gehuild van blijdschap. Op mijn veertiende kreeg ik mijn eerste piano. Ook toen huilde ik van geluk.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou dolgraag in het theater staan met mijn eigen show.

Wat doet de coronacrisis met jou?

Tijdens de lockdown moesten Pieter en ik beiden thuiswerken. Ik werk bij Aafje in de planning en hang de hele dag door aan de telefoon. Daardoor bleef Nora bij Pieter beneden. Het was te doen, maar niet ideaal.

Wat zou je doen met een miljoen?

Ik zou de mensen om mij heen, die het financieel zwaar hebben, helpen. En ik zou een witte vleugel kopen, daar een bos rode rozen opzetten. Dan zou ik ook een groter huis met een serre erom heen kopen.

Hoe sta je ’s morgens op?

Traag. Ik ben sinds we Nora hebben, nooit meer helemaal uitgerust. Ik moet me altijd haasten en ben precies op tijd op mij werk. Ik hoepel regelmatig en dat wil ik vaker in de ochtend gaan doen. Dan begin ik de dag wat energieker. Tien minuten links en tien minuten rechts. En wie geïnspireerd raakt en dat ook wil gaan doen, begin met vijf minuutjes. De eerste keer deed ik meteen 15 minuten. Mijn heupen waren blauw en ik kon mijn bed niet meer uitkomen.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Als er ergens een piano staat, moet ik er op spelen.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Als mensen hun mening verkondigen alsof het de waarheid is. Begin je zin dan met ‘ik vind’.

Waar kijk je naar op televisie?

Alles waarin slimme mensen zitten. Zoals ‘De slimste mens’ en ‘Tussen kunst en kitsch’. Ik geniet ervan als mensen ontzettend veel over een onderwerp kunnen vertellen. Wie is de Mol staat wel bovenaan mijn tv-lijstje.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik ben tevreden met hoe het nu gaat.

Wat had je graag tien jaar geleden willen weten?

Tien jaar geleden had ik een angststoornis met bijbehorende depressie. Als ik had geweten dat het over zou gaan, had dat me gerustgesteld. Ik kom er nooit helemaal vanaf, maar als ik er weer mee te maken krijg, kom ik nu veel sneller uit. Ik heb goede medicijnen sinds mijn 26e.

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

Pieter en ik kennen elkaar natuurlijk al heel lang en het is dan belangrijk om samen eens wat nieuws en anders te doen. We kozen voor salsalessen. Super leuk om te doen. We krijgen nu nog privélessen en als we het een beetje kunnen, gaan we in een groep meedoen.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn ouders. Zij zijn op vakantie in Friesland.

Welke spreuk zou je op een tegeltje willen?

Pas wanneer je nieuwsgierigheid groter is dan je angst, kom je tot ontdekkingen. Deze heb ik van mijn docent geschiedenis op de HAVO. Het is me altijd bijgebleven.

Meer berichten