Afbeelding

CDA stelt vragen over coronamaatregelen

Algemeen

BARENDRECHT - CDA-fractievoorzitter Johan Lengkeek heeft vragen gesteld over het toezicht op de coronamaatregelen.

Het CDA vraagt om een overzicht van de vastgestelde overtredingen en de uitgedeelde boetes in Barendrecht. Ook wil het CDA weten of er in plaats van een boete een gesprek is geweest met een persoon of instelling die zich niet aan de regels hield.
Lengkeek wil tenslotte weten of er naast de landelijke en regionale regels nog binnen Barendrecht aanvullende afspraken zijn gemaakt over de handhaving.

De complete lijst met vragen:

1. Heeft u een overzicht van het aantal constateringen van Covid-19 overtredingen welke door de toezichthouders zijn vastgesteld (BOA/ Politie) in Barendrecht uitgezet in de tijd/ per datum (met daarbij de aanduiding welke overtreding het betrof)
2. Kan het college aangeven welke van de vastgestelde overtredingen zijn opgevolgd door vorm van een maatregel* (en welke)
3. Kan het college aangeven welke overtredingen niet hebben geleid tot een opvolging en waarom niet?
4. Kan het college aangeven hoeveel processen verbaal er zijn opgemaakt aan de hand van de constateringen?
5. Kan het college aangeven hoeveel bestuurlijke boetes zijn opgelegd?
6. Kan het college aangeven in hoeveel gevallen er sprake is van meerdere constateringen (in de tijd) in de vorm van dezelfde vaststellingen(recidives) alsook van verschillende Covid-19 constateringen bij dezelfde personen/ instanties/inrichtingen?
7. De voorzitter van het college heeft aangegeven een extra stap in het opvolgingsproces in te bouwen: ‘een bestuurlijk gesprek”. Hoe vaak hebben deze tot nu toe plaatsgevonden?
8. Zijn er na het voeren van deze bestuurlijke gesprekken alsnog controles uitgevoerd bij diegenen/ instanties/ inrichtingen?
9. Zijn er na het voeren van deze bestuurlijke gesprekken alsnog constateringen gedaan bij diegenen/ instanties/ inrichtingen?
10. Is het juist dat zonder dit bestuurlijke gesprek er sprake zou zijn geweest van een bestuurlijke boete (dus in die zin een tussenstap die deze vervangt)?
11. De landelijke regels en de regels die vastgesteld zijn via de veiligheidsregio’s zijn duidelijk. Is er binnen Barendrecht nog enige vorm van aanvullend beleid geformuleerd voor de handhaving, ook in de vorm van mondelinge en/ of schriftelijke instructies voor de handhavers? Zo ja, welke zijn dat en waarom zijn die uitgevaardigd?

Advertenties uit de krant