Sportpark Smitshoek: BTW-vrij verhuurd?
Sportpark Smitshoek: BTW-vrij verhuurd?

Conflict tussen Barendrecht en Belastingdienst nog onbeslist

Algemeen

BARENDRECHT – De Hoge Raad wil nog geen uitspraak doen in een zaak tussen de gemeente Barendrecht en de Belastingdienst. De zaak is terugverwezen naar het Gerechtshof Amsterdam.

Het gaat om de heffing van BTW op de sportparken De Bongerd en Smitshoek in de jaren 2012 en 2013. De gemeente meent recht te hebben op een teruggave van BTW.
Volgens de belastingdienst heeft de gemeente de sportparken BTW-vrij verhuurd en hoeft er dus geen BTW te worden terugbetaald. De gemeente meent dat ze verenigingen ‘de gelegenheid tot sportbeoefening’ heeft gegeven en recht heeft op teruggave van BTW over de kosten voor het sportpark.

De Rechtbank in Den Haag was het in 2017 eens met de Belastingdienst. De gemeente ging in beroep bij het Gerechtshof Den Haag. Daar kreeg de gemeente gelijk. De zaak werd daarop voorgelegd aan de Hoge Raad. Die wil nu dat de rechter in Amsterdam de zaak onderzoekt.

Als de gemeente verliest, moet ze de Belastingdienst over 2012 een bedrag van 166.700 euro betalen. Over 2013 eist de Belastingdienst 183.200 euro. Deze bedragen zijn exclusief boete en heffingsrente.

Advertenties uit de krant