Afbeelding

Anton en de Spin bezoekt De Draaimolen

Algemeen

BARENDRECHT – Ook op basisschool De Draaimolen ging op 30 september de Kinderboekenweek weer van start. Het moment om thuis én op school nog meer aandacht te hebben voor boeken en lezen. Het thema van dit jaar is En toen…
Stichting Lezen Oké uit Ridderkerk heeft ervoor gezorgd, dat er een prachtige voorstelling werd gespeeld door het Hofplein theater. De voorstelling heet “Anton en de Spin” en is gebaseerd op een prachtig verhaal van Arend van Dam. Het verhaal gaat over Anthony Fokker. De kinderen worden meegenomen in het verhaal, waarin een jongetje eerst droomt om “uitvinder” te worden tot hij uiteindelijk als hij ouder is, zijn allereerste vliegtuig “de Spin” ontwerpt.

Niet alleen het verhaal sleepte de kinderen mee, maar de acteur vroeg ook kinderen uit de groep om op sommige momenten rolletjes te spelen, waardoor het verhaal nog dichter bij de kinderen zelf kwam.

De Kinderboekenweek duurt nog tot de herfstvakantie. In de komende tijd zal op school het lezen en het plezier in lezen worden gestimuleerd door extra activiteiten zoals bijvoorbeeld “lekker lui lezen” en de “boekenruil”.

Advertenties uit de krant