Afbeelding

Uitverkoop in kerktuin

Algemeen

BARENDRECHT - De kerktuin achter de Dorpskerk is zaterdagmorgen 24 oktober voor de laatste keer in dit seizoen geopend met een gastvrouw of gastheer die bezoekers desgewenst rondleidt of van informatie voorziet. Tot volgend voorjaar blijft de tuin op zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur wel geopend, op voorwaarde dat bezoekers de coronamaatregelen in acht nemen.

Het bezoek aan de tuin is sinds de uitbraak van de coronapandemie afgenomen. De werkgroep Kerktuin heeft daarom besloten de resterende stekken van kamer- en tuinplanten en potterie in de uitverkoop te doen. Bezoekers kunnen volgende week zaterdag dus een keus maken uit aantrekkelijk geprijsde artikelen.

De tien jaar oude kerktuin heeft als gevolg van de pandemie een teleurstellend seizoen achter de rug. Verscheidene attracties moesten worden afgelast, onder meer de stekkendag (tevens opening van het tuinseizoen), het tuinconcert in juli en de deelname aan het eveneens geschrapte Zomerfeest in de oude dorpskern.

Niet alles was overigens in mineur. De honingoogst was bevredigend. De potten met ‘kerktuinhoning’ waren in een oogwenk verkocht. Een nieuwe voorraad honing, afkomstig van een imker in de Betuwe, vond eveneens veel aftrek, maar is nog niet helemaal verkocht.

De verwachting lijkt gerechtvaardigd dat volgend jaar meer honing dan tot nu toe wordt geoogst. Naast de bijenkast die enkele jaren geleden in de tuin werd geplaatst, heeft een kast van een geheel nieuw ontwerp een plek gekregen. Deze kast huisvest het tweede bijenvolk.

Na de versoepeling van de coronamaatregelen in de loop van de zomer werd de kerktuin weer toegankelijk op woensdag- en zaterdagmorgen. Bezoekers konden toen met eigen ogen zien dat de tuin er dankzij het werk van vrijwilligers keurig bijligt.

De werkgroep Kerktuin hoopt dat de situatie in het voorjaar van 2021 weer een stekkendag toestaat en in juli een tuinconcert. Beide evenementen maken deel uit van een inmiddels vertrouwde traditie.

Advertenties uit de krant