Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Kinderburgemeester Maas van der Graaf &nbsp;plaatst het laatste bordje.</p>

Kinderburgemeester Maas van der Graaf  plaatst het laatste bordje.

(Foto:)

Schoolcampus Barendrecht is nu officieel rookvrij

BARENDRECHT – De schoolcampus bij Calvijn Groene Hart, Dalton Lyceum Barendrecht en jongerencentrum Blok0180 is nu officieel rookvrij.

Kinderburgemeester Maas van der Graaf plaatste maandagmiddag de laatste bordjes. Daarbij waren de directeuren Anja Besseling (Dalton) en Leo van ’t Spijker (Calvijn) aanwezig, evenals de wethouders Reshma Roopram en Peter Luijendijk.

Er is nog slechts één centraal vak waar gerookt mag worden. Wel zijn er bij regen al leerlingen opgemerkt die roken op droge plekken bij de flats in de buurt.

Maas van der Graaf heeft zich het afgelopen jaar als kinderburgemeester ervoor ingezet om kinderen een rookvrije omgeving te bieden. Hij vindt het belangrijk dat de campus nu officieel rookvrij is. “Roken is ongezond voor jongeren en ouderen. Tot nu toe werd er overal rond de scholen gerookt. Als ze nu willen roken kunnen ze dat doen op één plek. Of ze doen het niet en dat is een stuk gezonder.”

Voor Maas van der Graaf was de opening van de rookvrije campus bijna zijn laatste daad als kinderburgemeester. Op dinsdag 13 oktober draagt hij zijn ambtsketen over een zijn opvolgster. Hij vond het een heel leuk jaar. ‘ik heb er erg van genoten. Het is een jaar dat ik nooit zal vergeten”, vertelt hij. Later kan hij er nog eens op terugkijken met knipsels uit de krant. ‘Want ik heb alles bewaard.”

Heeft Maas nog een tip voor zijn opvolgster? Ze moet blijven doen wat ze leuk vindt en er gewoon van genieten.”

Meer berichten