Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Els Schaap toont de verbogen slotplaat van de achterdeur.</p>

Els Schaap toont de verbogen slotplaat van de achterdeur.

(Foto: )

Els Schaap: ‘Mijn veiligheidsgevoel is weg’

BARENDRECHT – Na de inbraak van vorige week zijn gemeenteraadslid Els Schaap (EVB) en haar man overstelpt met kaarten, bloemen en telefoontjes. “Er zijn heel veel mensen die je sterkte wensen. Dat doet je goed”, vertelt Schaap in haar woning aan de Kempenaar.
Tijdens de inbraak lagen Els Schaap en haar man te slapen. “We hebben niets gehoord, helemaal niets.” Ze is er nog steeds verbaasd over. Het openbreken van de achterdeur en het gesleep met spullen moet toch geluid hebben gemaakt. Er verdween een hoop apparatuur. Maar de dieven waren wel kieskeurig, merkte ze. “Mijn eigen computer vonden ze niet interessant genoeg. Dat is een oud beestje.”
De inbrekers gingen er met de auto van de familie vandoor. Die werd een week later teruggevonden. Hij stond beschadigd geparkeerd in de Schoener, op nog geen kilometer afstand van de Kempenaar. Voordat de auto naar de garage gaat, gaat de politie erin op zoek naar sporen van de inbrekers.
Tijdens het gesprek belt de politie een aantal maal om te overleggen over de auto. “De politie is erg behulpzaam geweest. Dat is erg fijn. Ze waren hier binnen drie kwartier en kort daarna ook de forensische onderzoeker. Ze stellen je ook op je gemak.”
Els Schaap en haar man zijn in gesprek met een beveiligingsbedrijf. Ook gaan ze kritisch kijken naar de inrichting van de tuin, om inkijk tegen te gaan. Ze probeert de inbraak te relativeren. “Mijn veiligheidsgevoel is weg. Maar gelukkig zijn de gestolen spullen vervangbaar.”

Meer berichten