Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Ingezonden: Barendrechtse horeca verdient steun

“Op dinsdag 13 oktober om 19:00 houdt het Kabinet weer een persconferentie en naar alle waarschijnlijkheid zal de Horeca wederom voor twee weken haar deuren moeten sluiten en wordt de maatschappij in de volle breedte keihard geraakt. Welke problemen en diepe ellende dit oplevert voor deze ondernemers en hun gezinnen laat zich raden.

 Toch presteert onze Gemeenteraad en College van B&W het om koud een uur later, wanneer iedereen nog aan het bekomen is van de schrik, met elkaar in een vergadering de degens te kruizen. Het doel; elkaar politiek en persoonlijk beschadigen en kapot maken omdat er klaarblijkelijk nog een rekening te vereffenen valt inzake het Horecabezoek van een Wethouder en enkele Raadsleden. 

In plaats van al dat geld en al die energie die men steekt in elkaar het leven zuur te maken had deze Raad en ook zeker het College van B&W haar Barendrechtse ondernemers in de afgelopen maanden kunnen bezoeken om alle morele steun te verlenen die maar nodig is. Nee, men bevecht elkaar veel liever om een zaak waarin een simpelweg “sorry, ik heb inderdaad een fout gemaakt” de best denkbare oplossing was geweest. “Sorry Barendrechtse Horeca, jullie hebben het moeilijk. We hebben enorm veel respect voor alle maatregelen die jullie hebben getroffen en de impact daarvan valt op geen enkele wijze te bagatelliseren. We steunen jullie waar we kunnen”. Dat was groots geweest en dat is wat Bestuurders doen.... 

Excuses voor mijn woede en vilein maar wat een beschamende vertoning in een tijdsgewricht waarin alle empathisch vermogen van onze Bestuurders van essentieel belang is voor de samenleving. Klaarblijkelijk is de inhoud ondergeschikt geworden....”

Dennis Boom,
Barendrecht

Meer berichten