Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>&nbsp;Bernard Zwueste, al veertig jaar pianodocent in Barendrecht, in actie tijdens het Docentenconcert in De Baerne (foto Ingrid Elderson) </p>

 Bernard Zwueste, al veertig jaar pianodocent in Barendrecht, in actie tijdens het Docentenconcert in De Baerne (foto Ingrid Elderson)

(Foto: )

Bijzonder docentenconcert in De Baerne

BARENDRECHT - Het jaarlijkse docentenconcert van CultuurLocaal kende afgelopen zondag een bijzondere vijfde editie. Waar normaal gesproken iedereen welkom is om te genieten van de prachtige muziek van de docenten, was er nu slechts plaats voor een beperkt aantal genodigden. Zij kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld.

Het zag er gezellig uit met tafels tussen de stoelen en op de tafels voor ieder een eigen schoteltje met hartige snacks. De LoCom, de groep vrijwilligers die bij evenementen in de Baerne altijd voor de inwendige mens zorgt, had er weer het beste van weten te maken. Toch was het jammer dat niet meer mensen erbij konden zijn. Het Docentenconcert is al sinds de start in 2016 het bedankje van de docenten aan het bestuur, de LoCom en de andere vrijwilligers van CultuurLocaal en de gemeente Barendrecht voor de ondersteuning die ze ervaren om hier muzieklessen te kunnen verzorgen.

Ook deze keer was het programma van hoog niveau. Jozé Aaftink begon met composities van Weber en Marais op de hoorn, begeleid door Wim Soeters op piano. Daarna was het de beurt aan Henk Elderson die het lied Verlost Verlaten zong, dat hij samen met zijn zus Joke heeft geschreven. Hij werd smaakvol begeleid door Monique Kruijdenberg op klarinet en Tom a-Tjak op gitaar. Tom vervolgde het concert met twee sfeervolle stukken van Thierry Tisserand. Doordat pianist Hans Cok door ziekte ontbrak, werden Monique Kruijdenberg en Hanneke Meiier (dwarsfluit) bijgestaan door Wim Soeters bij het moderne stuk Pastorale van Koechlin. Bernard Zwueste nam plaats achter de tweede vleugel voor een arrangement voor twee vleugels van de Vocalise van Rachmaninoff 

Toen het applaus was verstomd, kwam voorzitter Ard Kramer naar voren om Bernard in het zonnetje te zetten omdat hij al veertig jaar in Barendrecht pianoles geeft. Ook Wim Soeters, zelf twee jaar eerder gestart, memoreerde hoe hij Bernard destijds had zien binnenkomen en sprak zijn waardering uit voor Bernards vakmanschap en vermogen om zijn leerlingen langdurig te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Naast een boeket, bon en boek kreeg Bernard ook een muzikaal cadeau: Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber, uitgevoerd door Marët Kaasschieter (zang), Monique Kruijdenberg (klarinet) en Lenny Vis (oud-collega van Bernard). 

De finale was voor celliste Marije de Jong, wederom met Wim Soeters op piano. Zij had zichzelf uitgedaagd door de sonate voor Arpeggione van Schubert te kiezen. Dit vrolijke en spectaculaire stuk kwam uitstekend uit de verf.

Voorzitter Ard Kramer bedankte als afsluiting de docenten voor het “cadeautje” en voor hun inzet om via hoogwaardige muzieklessen bij te dragen aan de leefbaarheid van Barendrecht.

www.cultuurlocaal.nl

Meer berichten