Arend Wesdijk.
Arend Wesdijk. Foto: Jos Wesdijk

Wmo-raad: gebarentaal ook op Barendrechtse scholen

Algemeen

BARENDRECHT - Gebarentaal wordt een officiële taal. De Wmo-raad hoopt dat gebarentaal op alle Barendrechtse scholen geleerd gaat worden.

Afgelopen week stemde de Eerste Kamer in met het voorstel om de Nederlandse gebarentaal officieel als taal te erkennen. Een belangrijke erkenning voor mensen met een auditieve beperking en een nieuwe stap richting de inclusieve samenleving, vindt ook Arend Wesdijk, voorzitter van de Wmo-adviesraad: “Gebarentaal is een volwaardige taal die mensen met gehoorproblemen helpt om mee te kunnen doen in de samenleving. Het zou normaal moeten zijn dat we gebarentaal op school leren en met elkaar kunnen spreken.”
‘Gebarentaal in ieder klaslokaal’ staat als idee op de Lokale Inclusie Agenda van Barendrecht. Het is oorspronkelijk een initiatief van hoogleraar Onno Crasborn en Stichting Groots Gebaar. “Maar ‘klaslokaal’ is wat ons betreft een zeer rekbaar begrip,” zegt Wesdijk. Hij ziet graag dat een Barendrechtse cursus wordt gestart voor NmG, Nederlands met Gebaren. “Dat kan het gebruik van gebarentaal onder volwassenen en ambtenaren en de algemene bewustwording versnellen. Ik doe dan ook graag mee!”


Andere tips en ideeën voor de Lokale Inclusie Agenda van Barendrecht zijn tot 1 november welkom op www.platformhandicap.nl.

Advertenties uit de krant