Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Nederlands Kampioenschap BMX

BARENDRECHT - Waar de Barendrechtse deelnemers nog de adrenaline hebben kunnen snuiven tijdens hun eigen afdelingswedstrijd, was het voor de meeste deelnemers van het Nederlands Kampioenschap de eerste en ook de laatste wedstrijd van dit knotsgekke seizoen.

FCC Barendrecht stond klaar om met een grote afvaardiging van racers het NK te rijden. Dames en heren vanaf zes jaar hebben toegeleefd naar dit weekend. Het evenement was groots opgezet en zou gereden worden op de BMX-baan in Papendal, sowieso een droom voor veel jonge rijders om daar een wedstrijd te mogen rijden.

Groot was de teleurstelling toen bleek dat de organisatie door de ontwikkelingen moest beslissen het evenement te laten slinken tot alleen de deelname van Junior en Elite rijders en de eerste- en tweedejaar Nieuwelingen.

Ook FCC Barendrecht heeft in de categorie Nieuwelingen, Boys 15 en 16 jaar een aantal Nationale rijders die graag hun opwachting maakten tijdens dit evenement.

Tijdens het evenement bleek wel hoe zeer men het racen gemist had. BMX is niet alleen racen en krachtmeten, het is ook een sociale sport waar men elkaar kent en respecteert. BMX is werken naar een doel. Het werd tijd dat de nieuwe vijf meter startheuvel in gebruik genomen ging worden tijdens een groot evenement. 

Max, Mees en Milan reden prima races en lieten zien dat zij prima mee konden komen met het Nationale geweld. Voor Luc had er meer in gezeten, maar een onfortuinlijke loting van de tweede manche bezorgde hem een te vroeg einde van de wedstrijd. Stijn reed een meer dan prima wedstrijd, wat resulteerde in zeer mooie zesde plek in de finale strijd voor de Nationale titel.

Er zouden nog een paar leuke wedstrijden in Barendrecht gereden worden, helaas zijn deze allemaal vervallen. Dit vraagt aanpassingen van de club. Plezier houden in datgene wat je doet, was altijd al belangrijk, nu nog meer dan ooit. Het enthousiasme van de leden is groot en samen met bestuur en trainers zal de club er alles aan doen dit enthousiasme te behouden. Alle veiligheidsnormen worden daarbij goed nageleefd, tenslotte wordt 2021 voor het Nederlandse BMX een belangrijk jaar. In het Olympisch jaar wordt het WereldKampioenschap in Papendal georganiseerd, een evenement wat hopelijk voor iedere leeftijdscategorieën kan plaatsvinden en waar menig Barendrechts lid nu al naar uit kijkt.

Meer berichten