Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Huizen van Hoop in Hart voor Barendrecht

BARENDRECHT - Maarten Ouweneel van Huizen van Hoop is op dinsdag 27 oktober te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Huizen van Hoop zijn kleinschalige woonlocaties waar bewoners (cliënten) met elkaar een woon- en leefgemeenschap vormen. Woon je in een Huis van Hoop dan ga je overdag je eigen weg. Aan het einde van de dag tref je de andere bewoners weer in het Huis van Hoop. Hierdoor ontstaat er een hechte gemeenschap en steun je elkaar. Er is veel aandacht voor werk en dagbesteding. Er wonen maximaal twaalf cliënten. Het is een vorm van beschut wonen, voor hen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen.

Vanuit De Hoop ggz zijn sinds 2015 een aantal Huizen van Hoop opgericht, zoals o.a. in Gorinchem en Dordrecht. Ook in Barendrecht zijn er plannen voor 2021 voor de oprichting van een Huis van Hoop. Hierin wordt samengewerkt met de gemeente, Wooncorporaties, de kerken en andere partners. Een Huis van Hoop is primair gericht op de eigen inwoners.

Hart voor Barendrecht gaat met Maarten Ouweneel in gesprek over de mogelijkheden voor een Huis van Hoop in Barendrecht. Welke doelgroepen komen hiervoor in aanmerking? In welke leeftijdscategorieën moeten we denken? Zijn er mogelijkheden voor plaatsing van een Huis van Hoop in Barendrecht? Hoever is de samenwerking met de gemeente, de corporaties, de kerken en andere partners? Met hoeveel vrijwilligers met een kerngezin werk je in een Huis van Hoop? Vragen, die in het gesprek met Maarten Ouweneel, manager Huizen van Hoop aan de orde komen.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19 tot 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxactfm.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl

Meer berichten