Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Muzieklessen in De Baerne gaan door

BARENDRECHT - Bij CultuurLocaal is het elke keer dat er maatregelen worden afgekondigd weer spannend wat de gevolgen zijn voor de muzieklessen in leslocaties De Baerne en Riederhof.

Al sinds het begin van de pandemie hebben de medewerkers en docenten alles in het werk gesteld om op een veilige manier les te kunnen geven. In eerste instantie zijn veel docenten overgestapt op digitale lesvormen. Dat was een goed alternatief, maar leerlingen en docenten waren erg opgelucht toen in juni groen licht werd gegeven voor lessen op de leslocaties.

Inmiddels is iedereen gewend aan de gang van zaken met afstand houden, afzeggen bij verkoudheid of andere verschijnselen en schoonmaken. Ook de mondkapjes worden door medewerkers en bezoekers van De Baerne goed gebruikt. En gelukkig kunnen de lessen ook bij de nieuwste maatregelen doorgaan.

Extra aandacht is er voor de koren en ensembles van CultuurLocaal. Dit zijn in het algemeen volwassenen die tijdens de repetities meer risico lopen dan kinderen in een individuele les. Om deze groepen toch te kunnen laten repeteren zijn alle repetities verplaatst naar de Baernezaal. Dit is de grootste ruimte in het gebouw, met een goed ventilatiesysteem. In deze ruimte kan op veilige afstand van elkaar toch gemusiceerd worden. Toch is er binnen de groepen ook discussie over het wel of niet doorgaan. “Als organisatie hebben wij hier alle begrip voor,” aldus coördinator Henk Elderson. ‘’We accepteren de keuze die de groepen maken, in overleg met de docenten. Het is een afweging tussen het gezondheidsrisico en het maatschappelijk belang van samen musiceren. Wij zorgen ervoor dat het gezondheidsrisico minimaal is, maar dan nog kan iedereen een eigen afweging maken. We hebben wel de contributie voor het hele komende seizoen in rekening gebracht, maar als aan het eind van het seizoen blijkt dat er minder repetities zijn geweest, dan geven we restitutie, net als afgelopen seizoen.”

Net als iedereen kijkt CultuurLocaal uit naar het einde van de crisis, maar de kernactiviteiten blijven doorgaan zolang het verantwoord is. Henk Elderson: ”Dus wie nu noodgedwongen meer thuis zit, kan altijd bij ons informeren naar de mogelijkheden voor een leuke en leerzame hobby!”

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven via www.cultuurlocaal.nl

Meer berichten