Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

60 jarig huwelijk in stilte gevierd

BARENDRECHT – Geen groot feest, geen receptie en ook geen bezoek van burgemeester Van Belzen. De gevolgen van het coronavirus laten zich ook bij de viering van het diamanten huwelijk van het echtpaar Neeleman – Van Golden zien. Maandag 19 oktober was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Neeleman in het huwelijk traden. Hoewel de heer Neeleman nooit alcohol dronk werd hij uitgerekend verliefd op de dochter van een kastelein. Het stond een goed huwelijk niet in de weg. Uit het huwelijk kwamen twee kinderen, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen voort.

In zijn werkzame leven was de bruidegom ondernemer. Met zijn administratiekantoor heeft hij veel ondernemers terzijde gestaan. Zoals het in die tijd heel gebruikelijk was zorgde de bruid voor de kinderen en het huishouden.

Negentien jaar geleden verruilde het echtpaar geboorteplaats Rotterdam voor Barendrecht. Mijnheer en mevrouw Neeleman zijn twee keer in de week om zeven uur in de ochtend in de sportschool te vinden. ,,Zo blijven we fit”, zeggen ze hierover. ,,En daarna gaan we gelijk boodschappen doen.”

Als de corona maatregelen weer versoepeld worden hoopt het echtpaar alsnog de dag feestelijk te herdenken. Namens het gemeentebestuur werden er bloemen en chocolade bezorgd.

Meer berichten