Meri is een vrij drukke dame.
Meri is een vrij drukke dame.

Meri heeft leider nodig

Algemeen

REGIO - De Dierenstee is vanwege het coronavirus alleen op afspraak geopend.
Eind juni kwam de vier jaar oude kruising Meri in De Dierenstee terecht. Ze is een vrolijke en enthousiaste dame, maar daarnaast is ze ook een vrij pittige hond, die de afgelopen jaren een enorme beschermingsdrang heeft ontwikkeld. In het beschermen van haar baas gaat Meri vaak (te) ver, dan durft ze namelijk in voeten en kuiten te bijten. De toekomstige baas van Meri moet haar dus leren dat ze in huis op haar plaats moet blijven en daarnaast moet niet beschermend, en dus wenselijk, gedrag worden beloond.

Vanwege dit gedrag en haar pittige karakter is een ervaren en consequente baas een vereiste voor Meri. Ze heeft iemand nodig die haar corrigeert en begrijpt dat ze uitgedaagd moet worden. Het beoefenen van bijvoorbeeld een hondensport met Meri wordt aangeraden. Daarin kan ze haar energie kwijt, want Meri is een vrij drukke dame. Ze is erg aanwezig, zowel in haar gedrag als vocaal (veel en hard blaffen). Ze heeft een hekel aan andere honden.

Voor Meri wordt een duidelijke ‘leider’ als baas gezocht. Iemand die graag actief bezig is en veel met Meri gaat ondernemen, heeft aan haar een fijn maatje.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant