Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Bekijk de Kunstroute Barendrecht op je beeldscherm

BARENDRECHT - Werken van een groot aantal Barendrechtse kunstenaars zijn te bezichtigen in een prachtige galerie met zicht op zee en prachtig licht. Op het computerscherm, dat dan weer wel. Het is de digitale versie van de Kunstroute Barendrecht, die op internet te zien is.

Al in april werd besloten om de Kunstroute niet op de gebruikelijke manier te organiseren. Te veel kunstenaars en bezoekers zitten in de risicocategorie en de organisatie wil geen risico nemen.
Wim Verhoeff kwam met idee om een ‘virtuele kunstroute’ te ontwerpen. Elke kunstenaar heeft in een galerie op de website een eigen stuk wand waar zijn of haar werken hangen.

“De interactie tussen bezoekers en kunstenaars maakt de Kunstroute Barendrecht normaal zo speciaal. Dat is onmogelijk. Maar normaal duurt de Kunstroute twee dagen, deze virtuele galerie laten we tot het eind van het jaar online staan. Een ander voordeel is dat je de werken in ware grootte ziet hangen”, legt Wim Verhoeff uit.
De virtuele kunstroute heeft een chatfunctie, zodat bezoekers kunnen reageren bij de kunstwerken. Ook kunnen ze op deze manier een afspraak maken met de kunstenaar.
“Er zijn twee mogelijkheden om door de digitale ruimte te navigeren, bezoekers kunnen vrij rondlopen of gebruik maken van een vooraf ingestelde route die ze van kunstenaar naar kunstenaar brengt.” De galerie is zelfs te bekijken met een virtual reality bril.

De route is ook te bekijken op:
kunstroute-barendrecht.nl

Meer berichten