Florian: goedgelovig
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Florian

Florian: goedgelovig

De aarde is plat; we leven op een enorme schijf met daaromheen een muur van ijs. De maanlanding uit 1969 is gefilmd vanuit een filmstudio, dus Neil Armstrong was helemaal niet op de maan. De Amerikaanse regering heeft 9/11 zelf georganiseerd om zo Afghanistan binnen te vallen. Op het terrein van Area 51 in Amerika worden UFO’s verborgen gehouden, die onderzocht worden door de Amerikaanse regering.

Hopelijk verschijnt er bij de bovenstaande informatie een hoog opgetrokken wenkbrauw op je gezicht. Dit is namelijk hoe complottheorieën eruitzien: gedachtespinsels van mensen die geloven dat bepaalde gebeurtenissen niet gebeurd zijn zoals ze bekend staan of geloven in een samenzwering.

Waar je dit soort ideeën en de aanhangers vroeger alleen maar sporadisch op het internet vond, kom je nu ook gewoon op straat steeds meer mensen tegen die overtuigd zijn van bepaalde complottheorieën. Zo zijn er steeds meer mensen die geloven dat het virus gemaakt is in een lab en dat multimiljardair Bill Gates ons allemaal via een vaccin wil injecteren met microchips, zodat we overal gevolgd kunnen worden. Haal daar nog wat smeuïge details bij, zoals de komst van 5G of het zogenaamde idee dat het virus bedoeld is om contant geld uit te bannen, en je hebt zo een aantal voorstanders voor jouw theorie. Goedgelovig noemen ze dat, toch?!

Zo is er ook een toenemende groep mensen die erin gelooft dat de elite (dus de mensen die op hoge posities in de samenleving zitten, zoals ministers en Kamerleden) in het geheim jonge kinderen misbruikt en vermoord. Een krankzinnig idee, dat over is komen waaien uit Amerika en dat daadwerkelijk heel veel aanhangers heeft; ook in Nederland. Het gaat zelfs zo ver, dat ministers en Kamerleden worden bedreigd.

Ergens gaan mensen in onzekere tijden op zoek naar de waarheid. Of complottheorieën dan de houvast bieden durf ik sterk te betwijfelen… daar moet je namelijk wel heel goedgelovig voor zijn.

Meer berichten