Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Schoenendoosactie voor Polen

BARENDRECHT – Ook dit jaar wordt er een schoenendoosactie gehouden voor kinderen in Polen.

“Altijd al was er letterlijk een grote afstand tussen ons en kinderen in Polen die er in hun leven slecht aan toe zijn. Maar als we een schoenendoos vullen met veel lekkers, leuks en nuttigs kunnen we heel dicht bij hen komen. En een lichtstraaltje brengen in een leven dat zeker in deze tijd heel somber is”, zo omschrijft de organisatie het doel van de actie.

De inzameling wordt ‘coronaproof’ georganiseerd. Als de dozen niet zelf naar Polen gebracht kunnen worden, dan worden ze op transport gezet. “Maar we willen hoe dan ook, graag ook in dit jaar honderden Poolse kinderen rond kerst verrassen met een doos vol cadeautjes.”

Poolse kerken zoeken met behulp van de sociale dienst van hun stad kinderen uit weeshuizen en arme gezinnen. Ze willen graag ook tieners bereiken, daarom worden ook dozen voor tieners (met name voor jongens) erg op prijs gesteld.

Wie mee wil doen vult een schoenendoos vol met mooie, nuttige en lekkere dingen. Je mag je doos versieren en vullen met spulletjes die voor ons heel gewoon zijn, maar voor het kind dat de doos over een poosje krijgt, heel speciaal. “Je hoeft echt niet alles nieuw te kopen, misschien kun je best wat missen van je eigen spullen of speelgoed. Dat moet dan wel schoon en heel zijn.”

Begin december worden de dozen vanuit Barendrecht naar Polen gebracht. Daar word kinderen uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin ze een schoenendoos ontvangen. Met dozen gevuld met schoolspulletjes, een knuffel, toiletartikelen, speelgoed, snoep, chocola en een kerstkaart en met blijde gezichten gaan ze weer naar huis.

Wie meer informatie wil over de Schoenendoosactie of zelf mee wil doen aan de actie, kan een mail sturen naar polencommissie@live.nl. De commissie verstuurt de instructies en een lijst met inleveradressen.

Meer berichten