Babs Mouton.
Babs Mouton.

Nieuwe mogelijkheid gratis loopbaanadvies

Algemeen

BARENDRECHT - Vanaf 1 december is het weer mogelijk om gesubsidieerd loopbaanadvies te krijgen. Iedere werkende (loondienst, zzp’er of ondernemer) tussen de 18 en 66 jaar kan net als in augustus gebruik maken van een kosteloos ontwikkeltraject bij een gekwalificeerde loopbaancoach. Het initiatief komt van het programma NL leert door van de overheid. Die wil hiermee de arbeidsmarkt stimuleren. Aanmelden kan vanaf nu, en de gesprekken starten vanaf 1 december. Het ontwikkeladvies heeft een waarde van 700 euro.

Inhoud

In Barendrecht wordt het gratis ontwikkeladvies aangeboden door Babs Mouton, loopbaancoach bij Verhalenvinder. Dit traject omvat naast een online arbeidsmarktscan en een persoonlijkheidstest drie coachgesprekken van anderhalf uur. In die gesprekken draait het om de vragen: ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik’ en ‘wat kan ik’. Het geeft de deelnemers inzicht in hun eigen mogelijkheden. Het resultaat is een persoonlijk ontwikkelplan.

De gesprekken vinden plaats op vrijdagen, naar keuze online of offline. Tijdens het vorige subsidietraject van augustus heeft Babs Mouton 14 deelnemers begeleid.

In augustus kwam de regeling beschikbaar voor 22.000 werkenden, en die was in een mum van tijd volgeboekt. Op 1 december is er plaats voor in totaal 50.000 aanvragen. De regeling loopt totdat het budget op is, en aanmelden kan nu al. Meer informatie is te vinden op: https://verhalenvinder.com/ontwikkeladvies/

Over Babs Mouton

Babs Mouton is loopbaancoach en verhalenvinder, en Noloc erkend loopbaanprofessional. Ze coacht mensen vanaf MBO+ niveau die op zoek zijn naar hun droombaan maar die (nog) niet precies weten wat ze willen en kunnen. Daarnaast organiseert ze workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Babs is tevens schrijfster van het gratis werkboek Vergroot je werkgeluk.

Advertenties uit de krant