Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Buitenkansje voor overvallers: fietspad zonder licht.</p>

Buitenkansje voor overvallers: fietspad zonder licht.

(Foto:)

Verlichting fietspad is kapot

BARENDRECHT - Al enkele weken zijn er problemen met de verlichting op het Provinciale Fietspad Rotterdam naar Barendrecht (onder het viaduct van de A15).

“In de avond rijden fietsers en brommers er in het pikkedonker. Meldingen van inwoners bij de gemeente Barendrecht en de gemeente Rotterdam bleven de afgelopen weken onbeantwoord”, meldt Echt voor Barendrecht (EVB).

Uit navraag van gemeenteraadslid Cicilia Rijsdijk bleek al snel dat de verlichting van het fietspad helemaal niet onder de verantwoordelijkheid van een gemeente valt, maar dat dit een taak is van het Waterschap Hollandse Delta.
Rijsdijk heeft daarna direct bij het waterschap geïnformeerd. Rijsdijk: “Er is mij verteld dat de verlichting bij het fietspad de laatste weken kuren heeft, maar na mijn opmerking dat er bij het Kooiwalpad en het viaduct bij de A15 juist veel berovingen plaatsvinden, is mij verzekerd dat er de komende week noodverlichting wordt geplaatst. Hopelijk brandt er dus snel weer licht. Ik blijf het in de gaten houden.”

(bron: EVB)

Meer berichten