Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Jamie: het fenomeen podcast

Zoals wellicht bekend is, ben ik graag iemand die KIJKT. Of het nu een film, serie, YouTube-filmpje, documentaire of tv-programma is, dat maakt voor mij niet uit. Ik kijk het allemaal weg. Ook voor mijn journalistieke werk later zou ik graag met (bewegend) beeld bezig willen zijn. Lange tijd heb ik niks anders willen doen dan dingen bekijken, maar de laatste tijd is daar verandering in gekomen.

Tijdens mijn nieuwe project van school krijg ik wekenlang de tijd om dingen te lezen, bekijken, beluisteren of te doen waar ik anders nooit tijd voor heb. Een stukje verdieping om het zomaar te zeggen. Ik wilde mij bijvoorbeeld altijd al eens verdiepen in animatie, maar dat is helaas nog steeds niet gelukt. Wat wel is gelukt is, is dat ik meer nieuwe dingen wilde proberen. Zo ben ik meer informatieve boeken gaan lezen, maar ook podcasts gaan luisteren. En dat was nieuw voor mij.

Ik ben vanaf het begin namelijk nooit zo’n grote fan van het fenomeen podcasts geweest. Ik heb er zeker een paar geluisterd, maar het was niet mijn ding. Ik raakte snel afgeleid (omdat ik niks ZAG om op te focussen en kon mijn aandacht er moeilijk bijhouden.

Dat ik van films houd is ook geen geheim, maar laatst kwam ik dus een podcast over films tegen: de team Deakins Podcast. Het wordt gemaakt door twee mensen die verstand hebben van het maken van films, Roger en James Deakins. Ze gaan hier in gesprek met allerlei mensen uit de filmwereld: van producten, tot cameramannen, acteurs, regisseurs en animators. Super interessant! Je hoort echt hoe die mensen te het werk gaan, hoe ze zo ver gekomen zijn en wat ze tot nu toe hebben gedaan.

Sommige afleveringen duren wel een uur, maar ik kan niet stoppen met luisteren. Hierdoor ben ik officieel aangestoken door het ‘podcastvirus’. Zo luister ik nu de GeschiedLied podcast van NPO 3FM over nummers met een mooi verhaal erachter.

Als jullie nog tips hebben voor leuke podcasts, laat het mij dan weten! Mag over van alles gaan, ik word graag verast.

Meer berichten