Afbeelding

Melanie Trummer- Weeda (34)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in de wijk Buitenoord. Ik heb vanaf mijn vijftiende jaar, jarenlang bij Dirk van den Broek gewerkt. Later ben ik overgestapt naar de vestiging in Bolnes waar ik nu nog steeds werk. Ook heb ik een tijdje bij J&B, de bloemenwinkel aan de Middenbaan, gewerkt. Mensen kennen mij misschien ook als het zusje van Remco en Jeroen. Zij waren nogal bekend in het dorp vanwege hun kwajongensstreken.

In januari ben ik Wonderful wedding gestart. Ik organiseer en regel bruiloften. Jammer genoeg heb ik pas twee bruiloften kunnen organiseren vanwege de coronacrisis. Ook ben ik betrokken bij de Barendrechtse Uitdaging. Mensen die niet lang meer te leven hebben en nog graag willen trouwen, kan ik helpen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben al achttien jaar samen met Chris, waarvan twee jaar getrouwd. We hebben twee kinderen. Ashley is negen en Tyler is vier jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Het buitenspelen met mijn buurmeisjes. We hadden van die kleine, ronde trampolines die we dan naar het grasveldje sleepten en waar we ons uren op konden vermaken.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou graag buitenlandse bruiloften organiseren. En ik hoop dat ik het trailrunnen weer op kan pakken en dan in de bergen kan rennen. Op het werk kwam mijn voet onder de laadklep van een vrachtwagen. Hier heb ik nog steeds veel last van waardoor ik het trailrunnen en hardlopen aan de kant heb moeten zetten. Ik hoop dat het goed komt, maar de verwachting is twijfelachtig.

Wat doet de coronacrisis met jou?

Mijn werk als weddingplanner ligt voor een groot deel stil en in het begin vond ik het pittig om de kinderen thuis les te geven in combinatie met ons werk. Het enige wat ik nu af en toe vervelend vind is dat je alles moet plannen, er is geen ruimte meer voor spontane acties. Aan de andere kant genieten we veel van de kleine dingen en merk ik dat ik creatiever ga denken.

Wat zou je doen met een miljoen?

De familie van Chris woont in Oostenrijk. We gaan er om het jaar naar toe. Het zou leuk zijn als we daar een eigen huisje hebben. Ik zou ook op vakantie gaan met de familie en mensen om mij heen steunen die het moeilijk hebben.

Hoe sta je ’s morgens op?

Ik word om kwart voor zeven wakker van het wake-up light. Ik start de dag altijd met koffie en kaas. Ja, alleen een stukje kaas. Het maakt niet uit wat voor kaas. Een rare gewoonte hè? Daarna haal ik de kinderen uit bed.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Kaas dus. En chocolade. O, en nu weer die pepernoten. Dan haal ik een zakje voor de kinderen, maar voordat ik thuis ben, is de zak al half leeg.

Waardoor raak je geïrriteerd?

De mensen in de supermarkt die zich niet aan de coronaregels houden. Scènes maken omdat ze een kar mee moeten nemen. Doe niet zo moeilijk, pak gewoon die kar!

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk niet veel tv. Meestal staat Neflix op. Chris en ik kijken series als Lucifer, One upon a time en Arrow.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat zorgvuldiger met spullen om mogen gaan. Zo laat ik bijvoorbeeld de schuurdeur open staan die dan vervolgens openwaait tegen de fiets van Chris. Ook ben ik vaak mijn telefoon kwijt of ik laat hem stuiteren. Ik weet nog dat ik lang geleden mijn vakantiegeld kreeg van de Dirk. Ik had het geld gepind en eenmaal thuis, was ik het kwijt. Dat was toen wel een paar honderd gulden.

Wat had je graag tien jaar geleden willen weten?

Dat ik had kunnen studeren. Ik wist niet zo goed wat ik wilde en bleef in de detailhandel hangen. Nu denk ik, ik had voor kinderarts of gynaecoloog moeten gaan. Je moet als kind al keuzes maken, terwijl je nog niet weet wat je eigenlijk wilt.

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

Sinds ik niet meer kan rennen, pak ik de mountainbike van Chris. Dat gaat beter. Hoewel ik vaak bij het afstappen geen gevoel meer heb in mijn voet.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

De videograaf. We plannen een styled shoot. Dat is een ‘fake’ bruiloft waarbij we dingen kunnen uitproberen en foto’s kunnen maken die we dan vervolgens op de socials kunnen plaatsen.

Welke spreuk zou je op een tegeltje willen?

The best things in life are the people you love, the places you have been seen and the memorys you’ve made along the way.

Advertenties uit de krant