Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Vragen EVB na wijkbezoek Molenvliet

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) bezocht eind oktober coronaproof de wijk Molenvliet.
Tijdens dit bezoek, maar vooral ook telefonisch, werden er door een aantal bewoners verbeterpunten voor hun wijk aangegeven. Over deze verbeterpunten heeft EVB vragen gesteld aan het college van B&W. De vragen gaan onder andere over de verkeers(on)veiligheid in 30-km zones, parkeerproblemen, de kinderspeelplaatsen en de slechte bestrating op sommige plekken.

Een van de vragen van EVB gaat over het speeltuintje aan de Van Leidenvliet. Terwijl in de naaste omgeving vooral oudere kinderen wonen, zijn hier recent nieuwe speeltoestellen geplaatst voor peuters. Inspraak en een petitie van bewoners had hier weinig invloed op. Daarnaast rijden er nu over deze speelplek veel (brom)fietsers, omdat recent een paaltje dat voor de afbakening zorgde is weggehaald. Namens de bewoners vraagt EVB nu om een afbakening, bijvoorbeeld een zigzaghek, terug te plaatsen.

Naast schriftelijke vragen naar aanleiding van het bezoek aan de wijk Molenvliet, heeft EVB de afgelopen week ook vervolgvragen gesteld over de buitenruimte en de straatverlichting aan de Bevershof in Smitshoek.

Meer berichten