Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Ds. Bert de Wit.</p>

Ds. Bert de Wit.

(Foto: )

Eeuwigheidszondag bij Exxact

BARENDRECHT - Op zondag 22 november wordt de kerkdienst van Carnisse Haven live uitgezonden via Exxact Barendrecht. Gepland staat de Eeuwigheidszondag, ook wel Gedachteniszondag genoemd, waarin ds. Bert de Wit voorgaat. Tijdens de Eeuwigheidszondag wordt aan de overleden gemeenteleden gedacht. De dienst begint om 10 uur. De uitzending bij Exxact begint om 9 uur en duurt tot 11 uur. De zendtijd rond de diensten wordt ingevuld met muziek en informatie.

Op dinsdag 24 november vertelt ds. Bert de Wit in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht over de Eeuwigheidszondag zoals deze bij de Protestantse Kerk op de laatste zondag van het kerkelijk jaar gehouden wordt. Met ds. Bert de Wit wordt gekeken naar de aanleiding waarom de protestantse kerken de Eeuwigheidszondag houden, waarom er nog steeds veel waarde aan wordt gehecht bij de gemeenteleden en hoe de gedachtenisbijeenkomst in deze tijd met beperkende maatregelen toch op een verantwoorde wijze door kan gaan.

Eeuwigheidszondag is verwant aan de rooms-katholieke traditie van de gedenkdag Allerzielen. Allerzielen wordt op altijd op 2 november gehouden. De laatste zondag van het kerkelijk jaar van de Protestantse Kerk valt dit jaar op 22 november. Een week later begint het nieuwe kerkelijke jaar met eerste Advent.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxactfm.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl

Meer berichten