Afwisseling houdt het ‘mes’ van Johan Hoek scherp
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

Afwisseling houdt het ‘mes’ van Johan Hoek scherp

BARENDRECHT - Travelman lederwaren & reisartikelen. Wie kent ze niet, zou men kunnen zeggen. De franchiseorganisatie is met dertien leden op een groot aantal weekmarkten door heel Nederland actief. Iedere vrijdag draait Johan Hoek zijn moderne verkoopwagen het marktplein voor de HEMA op. Tegenover de viskraam van Marcel Korlaar stalt hij zijn koopwaar uit. Lederwaren en reisartikelen zoals fashionbags, tassen, shoppers, manden, koffers, portemonnees, reisartikelen en kindertassen te kust en te keur bij deze ondernemer uit Oud-Beijerland. Voor net geen tien euro gaat men al met een leuke tas weg. Vanzelfsprekend voor deze tijd, ontbreken de mondkapjes in modern design niet.
Johan: ,,Barendrecht is een ‘thuiswedstrijd’ voor mij. De verkoopwagen staat in Heinenoord gestald, dus in een klein kwartiertje ben ik op de plaats van bestemming. Dat is niet iedere dag zo overigens. Er zijn dagen dat ik het vroeg uit de veren moet om op tijd op de markt te zijn.”
,,Ik werk nu zo’n dertien jaar als zelfstandig ondernemer. In mijn tienerjaren ben ik met een vakantiebaantje bij een groothandel in lederwaren gaan werken. Dat beviel goed en zodoende heb ik er mijn beroep van gemaakt. In de business gerold dus eigenlijk.”

Van woensdag tot en met zaterdag verkoopt Johan zijn lederwaren en reisartikelen. Wie denkt dat met deze vier dagen de werkweek van hem vol is, komt bedrogen uit. ,,De maandagen werk ik bij mijn zwager in het bedrijf. Hij heeft een snijderij van fruit. Het is totaal ander werk, maar deze baan zorgt wel voor nodige afwisseling in mijn werkweek. Dinsdag gebruik ik voor de inkoop en administratie.”

,,Deze weken in november zijn wat stiller in de handel”, gaat Johan verder. ,,Maar aan het einde van de maand en december is het druk. We hebben dan ook hele leuke en mooie cadeau’s voor Sinterklaas of Kerst. Een tas hoeft niet altijd boven de honderd euro te kosten om mooi te zijn. Al blijft het wel zo dat alle waar naar zijn geld is.”
Met een werkweek van zes dagen zijn de weken van Johan goed bezet. Hoe druk ook, zijn gezin krijgt alle aandacht die het nodig heeft. ,,Het leven is niet alleen werken. Als pappa van vier kinderen en een vrouw die parttime werkt, ben ik ook graag thuis.”

Meer berichten