Theehuys Polderzicht investeert in terras
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Saskia Geeve en Malissa van der Heeden: &#39;In de zomer hebben we het echt heel druk gehad.&#39;&nbsp;</p>

Saskia Geeve en Malissa van der Heeden: 'In de zomer hebben we het echt heel druk gehad.' 

(Foto: )

Theehuys Polderzicht investeert in terras

BARENDRECHT – Er staan auto’s en busjes op de oprit en op het terras lopen mensen. Voor een horcabedrijf is het deze ochtend ongewoon druk bij Theehuys Polderzicht in de Zuidpolder. Het zijn dan ook geen klanten maar bouwvakkers. Het theehuis bereidt zich voor op betere tijden.

De toekomst is niet te voorspellen, dat bleek dit voorjaar weer eens. Op 2 maart namen Saskia Geeve en Malissa van der Heeden het populaire theehuis in de Zuidpolder over. Twee weken later volgde de sluiting door de coronamaatregelen.

Wat hebben de twee kersverse horecaondernemers op 15 maart tegen elkaar gezegd? “Dat mag niet in de krant. Maar het heeft echt wat slapeloze nachten opgeleverd”, vertelt Saskia Geeve.

Lichtpuntjes waren er dit jaar ook. Door het mooie weer liep het afhalen dit voorjaar goed. “En in de zomer hebben we het echt heel druk gehad”, vult Malissa van der Heeden aan. De gemeente gaf toestemming voor een tijdelijk ‘coronaterras’ op de parkeerplaats naast het theehuis. “Daar waren we blij mee. Dat heeft ons echt gered”, zeggen de twee ondernemers.
De twee zagen tot hun genoegen dat het theehuis na de aanpassing van de kaart ook een nieuw publiek trok. Naast de vele wandelaars en andere vaste klanten, kwamen er ook twintigers en dertigers voor een cocktail of een borrelplank.

Na de mooie zomer volgde op 15 oktober weer een gedwongen sluiting. Allen op zaterdag en zondag is het theehuis open voor afhalen.
Saskia Geeve: “Op 8 december is er weer een persconferentie. We hopen dat dan bekendgemaakt wordt dat we op 15 december weer open mogen.”

Als Theehuys Polderzicht weer open mag, willen de twee eigenaars wel voldoende ruimte hebben voor de klanten. Binnen is plaats voor 30 gasten, in plaats van 45 voor de coronaregels. Daarom wordt het terras nu iets uitgebreid en overkapt. Dankzij gasheaters kunnen de gasten op het terras warm en droog zitten. Het is een investering die eigenlijk pas voor volgend jaar was gepland.

Theehuys Polderzicht heeft toestemming gekregen om op de plaats van de parkeerplaats een terras aan te leggen. Hier was deze zomer al een tijdelijk ‘coronaterras’. Op het verlanglijstje staat nog een uitbreiding van de keuken.

De twee eigenaars hopen op een beter 2021, maar durven er bijna niet aan te denken. “Wat voor maatregelen zullen er nog komen? Ik heb geen idee. Als we maar weer kunnen werken”, besluit Saskia Geeve.

Informatie over het afhalen is te vinden op de website van het theehuis:
www.polderzicht.com

Meer berichten