Jamie: Tebbie Nou Op Je Muil
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Jamie: Tebbie Nou Op Je Muil

Als we even niet om een man heen kunnen, is het Richard Groenendijk wel. En dat is hem gegund want het is een fantastische cabaretier en een leuke vent, vind ik.

Ik doel natuurlijk over het viraal gaan van zijn ‘carnavals’ nummer Tebbie Nou Op Je Muil. Hiermee wordt uiteraard het o zo heerlijke mondkapje bedoeld. Hij maakte dat eigenlijk voor zijn aankomende theatervoorstelling, maar besloot het nu als single uit te brengen. Dit doet hij als zijn alter ego, Jopie Parlevliet. U weet wel, die Rotterdamse dame met het rooie haar die over het minste of geringste valt en echt zo’n dametjes kledij heeft.

Tebbie Nou Op Je Muil gaat over ‘corona waar we zo moe van worden’. Het virus is er helaas nog steeds, maar ik denk dat iedereen hoopt dat het einde snel inzicht komt. Het lied is dan ook niet bedoeld als klaagzang, maar als een vrolijk en grappig nummer over een helaas iets minder grappige tijd.

Zoals bij veel voorstellingen van Richard moet je niet schrikken van wat grove Rotterdamse taal. Als je laaiend wordt van de volgende teksten raad ik aan het lied maar over te slaan. ,,Ik loop nog liever in een string, dan de hele dag met zo’n pleurisding.” ,,En morgen pleurt men in Wuhan, nog een vleermuis in een pan.”

De videoclip is ook echt hilarisch. Jopie gaat naar het gebouw van RTV Rijnmond om het nummer in te zingen in een studio. Gedurende de clip zijn er grappige korte filmpjes van mensen met een ‘kappie’ op te zien. Maar dat is nog niet het leukste. Het nummer heeft de melodie van ‘A far l’amore comincia tu (liebelei) van Raffaella Carrà. Iedereen kent denk ik wel de heftige hoofdbeweging bij de harde drumslagen in het refrein. Dat ziet er bij Raffaella Carrà al niet uit, laat staan als Jopie Parlevliet of Richard Groenendijk dat doet.

Ik ben heel blij dat Richard dit nummer heeft gemaakt in deze tijd, want ook al lijkt alles nu een beetje uitzichtloos, ík word er in ieder geval heel vrolijk van.

Meer berichten