[Advertorial] Renault Indumij positief over verkoop 2020
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Indumij Nederland
Advertorial

Renault Indumij positief over verkoop 2020

De Coronacrisis heeft op veel branches effect. Zo heeft ook de automarkt in de afgelopen periode dalende verkoopcijfers nieuwe auto’s laten zien. In de particuliere en klein zakelijke markt werden dit jaar in ons land 95.538 nieuwe auto’s geregistreerd. Een daling t.o.v. vorig jaar van bijna 19 %.

De lagere verkoopcijfers worden deels veroorzaakt doordat de vraag naar nieuwe auto’s iets lager ligt. Maar ook de eerste lockdown, waar bij veel fabrikanten en ook toeleveranciers, de productie in de fabrieken tijdelijk werd gestaakt, heeft invloed heeft gehad. Zo waren bij vele automerken bepaalde modellen voor de klanten niet of beperkt beschikbaar, waardoor kopers de aankoop van een nieuwe auto moeten uitstellen.

Automarkt in regio Barendrecht
Ook in de regio Barendrecht liggen de verkopen van nieuwe auto’s lager dan vorig jaar. Maar er zijn ook plussen te noteren bij Renault Dealer Auto Indumij!

Want ondanks de huidige situatie zijn een aantal merken best succesvol. Als we specifieker naar de registraties van nieuwe auto’s (periode januari t/m oktober 2020) in de regio Barendrecht kijken valt op dat Renault met marktaandeel van 9,6 % dit jaar aan kop staat. Eén van de tien verkochte nieuwe auto’s in deze regio is een Renault! Andere succesvolle automerken in de top 5 zijn dit jaar bijvoorbeeld Ford en Hyundai.

Top 5 best verkochte auto’s dit jaar in de regio Barendrecht
In de Top 5 best verkochte modellen vinden we de populaire Renault Clio en de nieuwe Renault Captur terug, Daarnaast hebben ook de Hyundai Kona, Mini en de Ford Fiesta dit jaar mooie verkoopcijfers laten zien.

Nieuwe Clio en Captur populair
Het succes van Renault kan deels worden verklaard door de introductie van de nieuwe Clio en Captur.” Beide modellen zijn erg populair, aldus Charlotte van Renault Dealer Auto Indumij. Daarnaast bieden we vanuit onze vestiging aan de A29 regelmatig leuke acties met veel extra voordeel voor onze klanten en zijn ook onze voordelige Private Lease tarieven erg in trek.

Positieve verwachtingen 
“De verwachtingen voor de rest van het jaar zijn overwegend positief; vertelt Charlotte. We zien in de landelijke markt de belangstelling voor elektrische en hybride auto’s steeds verder toenemen. Iets waar bijvoorbeeld ook Renault met nieuwe de Clio E-TECH Hybride en de Captur Plug-In Hybride modellen goed op heeft ingespeeld. Daarnaast neemt het showroombezoek weer toe en merken we dat klanten het leuk vinden om live kennis te maken met onze nieuwe modellen. En ook de verwachte prijsverhogingen begin volgend jaar bij veel automerken doet veel mensen besluiten om nu nog een nieuwe auto aan te schaffen.

(De verkoopcijfers zijn gebaseerd op de particuliere en klein zakelijke registraties en van personen- en bedrijfsauto’s periode jan t/m okt 2020)

Willem Monteban
Meer berichten