Nieuwe cursussen bij CultuurLocaal
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Nieuwe cursussen bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Twee keer per jaar starten bij CultuurLocaal muziekcursussen. Hier krijgen kinderen de kans om in 10 weken kennis te maken met muziek, op een manier die past bij hun leeftijd en belevingswereld.

Vaste punten in het cursusaanbod zijn de cursussen voor 1- tot 6 jarigen, Muziek op Schoot, Muziek voor Peuters en Verteltheater. Daarnaast natuurlijk ook de kennismakingscursussen op een instrument, zang en DJ-les. Maar in de nieuwe reeks die in januari 2021 van start gaat zitten ook tweede nieuwe cursussen.

Kinderkoor

Via-via is CultuurLocaal in contact gekomen met Laia Escartin. Deze getalenteerde zangeres en violiste van Spaans-Vlaamse afkomst wil graag iets doen voor de Barendrechtse jeugd op het gebied van muziek. CultuurLocaal staat altijd open voor initiatieven en in overleg kwam het idee op om een kinderkoor te starten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Hiervoor heeft Laia een eigen benadering: “Alle kinderen hebben een ritmisch en creatief gevoel. Door de leerlingen melodietjes te laten klappen (bodypercussie) en zingen, ontstaat er een samenzang/lied dat met eigen teksten kan worden aangevuld.” Doordat de leerlingen zelf songs mogen kiezen om zo te bewerken, sluit het repertoire helemaal aan bij hun eigen wensen.

De cursus start op donderdag 21 januari 2021 om 16:00 uur en omvat 10 lessen van 45 minuten. De kosten zijn €80 per persoon.

Muziekproductie

Het wordt steeds makkelijker om zelf thuis muziek op te nemen met een laptop. Maar wat komt er allemaal bij kijken om je opnamen echt goed te laten klinken, zoals op de radio? Gitaardocent Silvan van der Zwaag weet daar alles van en wil dat ook graag leren aan kinderen vanaf 16 jaar. Aan bod komen zaken als beatmaking, synthese, mixing, mastering, microfoontechniek, muziektheorie en compositie/arrangeren in allerlei muziekstijlen.

Deze cursus van 10 lessen van 45 minuten start op dinsdag 19 januari 2021 om 21 uur en kost 160 euro per leerling. Er is plaats voor drie leerlingen.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Het complete cursusaanbod met inschrijfformulier is te vinden via de website www.cultuurlocaal.nl

Meer berichten