Harry heeft geduld nodig
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Harry kan een sociale kat worden.</p>

Harry kan een sociale kat worden.

(Foto: )

Harry heeft geduld nodig

REGIO - Kater Harry kwam dit voorjaar in De Dierenstee terecht. Daarvoor leefde hij, samen met veel andere katten, in en rond een bedrijfsloods. Al deze katten hadden af en toe alleen contact met de eigenaar die hen voerde. Harry was op dat moment ongeveer drie jaar oud. Hij was lastig te benaderen en er werd getwijfeld of hij wel kon uitgroeien tot een sociale kater.
Toch werd Harry geadopteerd. Zijn nieuwe baas liet Harry in zijn waarde en maakte hem langzaam vertrouwd met geluiden en bewegingen en ‘leerde’ hem spelen. Na een paar maanden was Harry rustiger, zeker als er niets van hem werd verwacht en zijn baas alleen maar bij hem in de kamer zat. Hij kon dan gewoon rustig liggen en in slaap vallen. Na drie maanden was Harry zover dat hij zelfs zijn eten opat in het bijzijn van zijn baas.
Dat Harry nu weer terug is in De Dierenstee, heeft te maken met de andere kat waar hij mee samenleefde. Deze accepteerde Harry niet. Zelf had Harry geen moeite met zijn huisgenoot, hij kan dan ook zeker weer bij een andere kat worden geplaatst. Het belangrijkste is een begripvolle en hele geduldige baas die begrijpt dat Harry nog een lange weg heeft te gaan. Hij kan uitgroeien tot een sociale kat, maar Harry kan ook schuw blijven. Wie geeft hem een kans?
De Dierenstee is momenteel alleen op afspraak open.
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 - 655 150, email:
info@dierenstee.nl.
www.dierenstee.nl

Meer berichten