Lichtjesactie in Heerjansdam
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Maja, Cisca en Anneke.&nbsp;</p>

Maja, Cisca en Anneke. 

(Foto:)

Lichtjesactie in Heerjansdam

HEERJANSDAM – De actie ‘Ikgeefeenlichtje’ levert in Heerjansdam heel wat reacties op. De bedoeling is om kaarsjes met een persoonlijke groet te bezorgen bij mensen die eenzaam zijn of op wat voor manier dan ook getroffen zijn in de Corona-crisis.

De actie is gestart voor Cisca Kokkelink. Zij werd geïnspireerd door een actie in Barendrecht. “Bij Kijk op Welzijn kon je mensen opgeven voor een lunch. De reacties waren zo leuk, dat ik dacht: zoiets moeten we in Heerjansdam ook doen”, vertelt ze. Cisca plaatste een oproep op Facebook en had binnen tien minuten drie mailtjes binnen. Er zijn inmiddels flyers uitgedeeld, appjes verstuurd en er heeft een bericht in De Schakel gestaan. Er komen steeds weer nieuwe reacties binnen.

Maja Crnjavic en Anneke Gouw sloten zich bij de actie aan. “We willen mensen laten weten dat ze niet alleen zijn”, zeggen de drie. Het benaderen van de doelgroep is lastig, beseffen ze. “Sommige mensen melden zichzelf aan. Maar mensen zonder een netwerk zijn moeilijk te bereiken.” Ze roepen daarom inwoners van Heerjansdam op om goed om zich heen te kijken wie er met Kerst een kaarsje kan gebruiken.

Maja en Anneke zijn creatief. Maja maakt voor de actie betonnen kaarsenstandaarden, Anneke zorgt voor de kaartjes.

Mensen aanmelden kan door een mailtje te sturen naar ikgeefeenlichtje@gmail.com.

Mensen aanmelden kan tot 5 december. De kaarsjes worden bezorgd in de periode van 5 tot 12 december. “Samen maken we Heerjansdam een beetje mooier”, vinden Cisca, Maja en Anneke.

Meer berichten