Wimpels terug bij Het Kruispunt
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Wethouder Tanja de Jonge bij het terugplaatsen van de Wimpels.</p>

Wethouder Tanja de Jonge bij het terugplaatsen van de Wimpels.

(Foto: )

Wimpels terug bij Het Kruispunt

BARENDRECHT – Op woensdag 25 november zijn in het bijzijn van wethouder Tanja de Jonge door de Kunstwacht de vier Wimpels teruggeplaatst op het plein voor Het Kruispunt.

Het kunstwerk, gemaakt door Marte Röling, verdween plotseling bij de herinrichting van het plein voor het theater. Het was onzeker wat er mee zou gebeuren. Het is nu toch goed afgelopen.

Wethouder de Jonge is verheugd dat de kunstwerken zijn teruggeplaatst: “In 2019 heeft de gemeenteraad budget beschikbaar gesteld voor het herstellen en terugplaatsen van de Wimpels. De opnieuw vervaardigde kunstwerken kunnen de komende decennia vooruit zodat zij onze gemeente nog lang kunnen herinneren aan de bomenlaan en de spruitenboerderij die hier ooit stonden.”

Kunstenaar Marte Röling: ‘’Ik ben er verrukt van dat, dankzij de Gemeente Barendrecht, de beelden geplaatst zijn. Ik was niet in de gelegenheid er zelf iets aan te doen en ben Kunstwacht en de Gemeente dan ook zeer dankbaar voor deze wedergeboorte van de Wimpels. Echt heel geweldig. Mijn grote dank.”

Bij de plannen voor terugplaatsen bleken de kunstwerken door weer en wind in de afgelopen 26 jaar erg gesleten. Om die reden is in overleg met de kunstenares besloten om de Wimpels inwendig te verstevigen met rvs. Volgens een medewerker van de Kunstwacht kunnen ze er weer twintig jaar tegen.


Meer berichten