Melvin: Feestelijke pandemie
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Melvin

Melvin: Feestelijke pandemie

Het heeft even geduurd, maar we zijn toch bijna bij het einde van 2020 aangekomen. Over iets meer dan een maand is dit jaar, dat velen ervaarden als een ware ramp, dan eindelijk voorbij. Gelukkig is het gedeelte van het jaar dat nog over is wel meteen een van de leukste. Over twee dagen is het Sinterklaas, waarna Kerst en Oud en Nieuw nog volgen. Al zullen de feestdagen dit jaar ook aangetast worden door de nog steeds voortdurende pandemie. 

Omdat het aantal besmettingen de laatste twee weken niet meer echt gedaald is, heeft het kabinet al gezegd dat er waarschijnlijk geen versoepelingen komen voor de feestdagen. Jammer natuurlijk, maar ook volledig begrijpelijk. Niemand wil na een gezellige kerstavond op de intensive care belanden. Toch lijkt het erop dat de feestdagen ervoor zorgen dat mensen corona een klein beetje vergeten. Of misschien zijn we er gewoon langzamerhand gewend aan geraakt. We wassen onze handen en houden afstand, maar het is nu meer een gewoonte in plaats van een tijdelijke aanpassing. 

Al gaat het soms ook mis. Tijdens Black Friday afgelopen vrijdag liepen de winkelstraten in veel steden vol. In sommige steden werd daarom besloten om winkels eerder te sluiten. Als er aanbiedingen zijn is het natuurlijk begrijpelijk dat Nederlanders hierop afkomen, maar de vraag is toch of dat in deze tijd zo slim is. Het verbaasde mij dan ook dat veel winkels doorgingen met de aanbiedingen. De drukte kon worden verwacht. Daarnaast had ik niet het idee dat het één uur eerder sluiten van de winkels een hele grote impact had. Het was misschien een beter idee om de uitverkoop alleen online te houden. 

Voor de rest zullen de feestdagen ook anders dan anders verlopen. Geen grote familiediners en feestjes, maar gezellige avonden met je eigen huishouden. Wat natuurlijk ook heel leuk kan zijn. Gelukkig is het einde van de pandemie bijna in zicht, waardoor dit waarschijnlijk het enige jaar is waarin we de feestdagen niet kunnen vieren zoals normaal. Na oudejaarsdag zal corona helaas niet op magische wijze verdwenen zijn, maar met een beetje gelukt kunnen we snel weer terug naar normaal. 

Meer berichten