Delegatie van de Voedselbank op bezoek bij het sneltestcentrum.
Delegatie van de Voedselbank op bezoek bij het sneltestcentrum.

Deel opbrengst Coronasneltestcentrum naar Voedselbank

Algemeen

BARENDRECHT - Het Coronasneltestcentrum aan Arnhemseweg 10A op bedrijventerrein Vaanpark werkt nu een drietal weken. Initiatiefnemer Michel de Kok gaf medewerkers van de Voedselbank tekst en uitleg over zijn nieuwe onderneming.

Het sneltestcentrum op commerciële basis werkt vanuit een kleine unit aan de Arnhemseweg. Hier kunnen klanten zich laten testen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om ergens aan deel te mogen nemen. Gewoon om uit te sluiten dat de persoon corona zou hebben. In de praktijk blijken mensen dan soms contact gehad te hebben met iemand waarbij covid-19 is vastgesteld. Na hoogstens een kwartier onzekerheid komt het verlossende antwoord: test is negatief (zucht, opluchting) of positief (shock of: ‘Ik dacht het al..’).

Om geen kruisverkeer met wachtenden te hebben is er een gescheiden in-en uitgang.

“Terwijl we samen met de secretaris van Voedselbank Barendrecht er zo rond mochten kijken en luisteren, hoorden we dat het Coronasneltestcentrum zich aan het voorbereiden was op een grote test van zo’n 500 zwemmers voor de Rotterdam Qualification Meet. Dit is een kwalificatie van Nederlandse en buitenlandse zwemmers voor de Olympische of Paralympische Spelen of het EK-zwemmen in Polen. Een grote klus voor Michel en zijn team, waarvoor ze op deze dinsdagavond samen gaan zitten om alles nog eens af te stemmen”, vertelt Judith Quaak.

Per test wordt 1 euro gedoneerd aan de Voedselbank Barendrecht en de actie Support Caspar (onderzoek naar behandeling van alvleesklierkanker). “Dit is een heel mooie geste waarbij nut, noodzaak, commercie en vrijgevigheid samengaan”, reageert Judith Quaak namens de Voedselbank.

Aan het initiatief werken mee: Initiatiefnemer Mr. Robin Gaillard (niet op de foto), Dr. Bennie Bijl, Marleen Wiering, Sandy de Haan, Michel de Kok, Arjan de Rek en Evelien van Rietschoten.

Advertenties uit de krant