Afbeelding
Ingezonden mededeling

Barendrechter El Ghazi is op zijn plek bij Aston Villa

Algemeen

De ooit bij BVV Barendrecht begonnen profvoetballer Anwar El Ghazi is bezig aan een carrière waar menig jochie van droomt. Hij promoveerde met zijn club Aston Villa naar de Engelse Premier League, volgens velen het walhalla van het profvoetbal. Op dat hoogste niveau maakten El Ghazi en de zijnen een foutloze start. Al moet een speler natuurlijk altijd vechten voor een basisplaats.

Dorpsgenoten

Hoe is het met voormalig dorpsgenoot en profvoetballer El Ghazi? Tussen alle dagelijkse beslommeringen door - een grote beurt voor de auto, de tuin winterklaar maken, zorgverzekeringen vergelijken of alvast nadenken over het kerstdiner - dwalen de gedachten wel eens af naar vroeger. Men zag de voetballer opduiken in het eerste van Ajax, maar hoe is het verder verlopen? In Nederland is de voetballer namelijk wellicht uit beeld geraakt, aan de overkant van de Noordzee doet El Ghazi het prima.

Begin carrière

Anwar El Ghazi (3 mei 1995) werd geboren en groeide op in Barendrecht en zette zijn eerste stapjes op kicksen in de jeugdteams van BVV. Zijn talent werd opgemerkt en via Feyenoord en Sparta kwam hij terecht bij Ajax. De aanvaller debuteerde onder trainer Frank de Boer, viel op en scoorde, maar kwam tijdens het eenjarige dienstverband van Peter Bosz op een zijspoor te staan. Hij koos eieren voor zijn geld en liet zich inlijven door het Franse Lille, waar het hem eveneens niet lukte om een vaste waarde te worden. Het bleek een gouden greep toen hij verhuurd werd aan het Birminghamse Aston Villa. Deze club nam hem na een jaar definitief over omdat ze erg tevreden waren over zijn spel. El Ghazi lijkt op zijn plek, mede door het promoveren van Villa naar het Engelse hoogste niveau: The Premier League.

Knaller tegen Liverpool: 7-2(!)

In de Premier League maakte Aston Villa een vliegende start, het won de eerste vier wedstrijden, verloor van van Stoke City maar maakte de week erop een knaller tegen Liverpool: the Villans wonnen met maar liefst 7-2. El Ghazi moest het vanaf de bank toezien. De rechtsbuiten moest zijn plaats afstaan aan een oude bekende van Ajax en de Franse competitie: Bertrand Traoré. Het is doorgaans de concurrentie die spelers scherp houdt, en Aston Villa is - basisplaats voor El Ghazi of niet - bezig aan iets moois. De eerste resultaten van het seizoen lijken dat in ieder geval te beloven.

‘Moeilijke jongen’

Anwar El Ghazi werd bij Feyenoord niet gepruimd vanwege zijn karakter, kon het niet vinden met Peter Bosz en werd veelvuldig bestempeld als ‘moeilijke jongen’. Wat dat betreft heeft El Ghazi zich met het terugvechten naar een eigen plek, en nog in één van de sterkste competities ter wereld ook, voorlopig herpakt. Hopelijk is het een kwestie van tijd tot El Ghazi weer wekelijks in de basis staat.

Advertenties uit de krant