De kerstboom in de Dorpskerk.
De kerstboom in de Dorpskerk.

Kerstgroeten vanuit de Dorpskerk

Algemeen

BARENDRECHT - Nu de Corona-situatie verhindert om in de monumentale Dorpskerk de gebruikelijke kerstvieringen te houden, heeft de Protestantse Dorpskerkgemeente bedacht dat de Dorpskerk naar ú toe komt, als u niet naar de kérk kunt komen! Op Eerste Kerstdag om 15 uur zal er een vrolijke muzikale kerstgroet online worden uitgezonden, bestemd voor Barendrechters van alle gezindten.

In een sfeervol verlichte Dorpskerk worden oude bekende kerstliederen gezongen door een groepje leden van de Dorpskerkgemeente. Er zijn er muzikale bijdragen van Thea Verhagen (Dorpskerkorgel) en Marie Christine Goergen (dwarsfluit) en van het gospelkoor The Choir Company. Tineke van der Meer vertelt een kerstverhaal en Gerrit Barendrecht draagt een van zijn kerstgedichten voor. Ds. Marianne Moerland zal het motto: ‘Geef Licht!’ toelichten in enkele korte verbindende teksten.

Deze kerstgroet zal worden uitgezonden via de videokanalen van de Dorpskerk. De rechtstreekse links naar Vimeo en YouTube vindt men op de website van het ‘Oudste huis van Barendrecht’: www.dorpskerkbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant