Afbeelding

Barendrechtse stichting steunt bouw weeshuis in Sierra Leone

Algemeen

BARENDRECHT - Met hulp van de Stichting Weeskinderen Sierra Leone zijn de bewoners van Kakandeh, een dorpje in de jungle van Sierra Leone, afgelopen maand gestart met de bouw van een weeshuis. De dorpsbewoners, die zelf al moeite hebben om het hoofd boven water te houden, zorgen voor twaalf jonge, kwetsbare weeskinderen. De kinderen slapen nu in een bouwvallig huisje op de grond, hebben geen sanitaire voorzieningen, gaan niet naar school en eten eenzijdig voedsel.

Structurele hulp

In de zomer van 2019 bezocht de Barendrechtse Roy Westerkamp dit dorp met Tejan Kamara, een hulpverlener uit de hoofdstad Freetown, die met zijn karige middelen toch probeert het dorp te ondersteunen. Toen Roy in Nederland was teruggekomen, stuurde hij diverse malen hulpgoederen, maar besefte ook dat meer structurele hulp nodig was. Begin 2020 richtte hij dan ook de Stichting Weeskinderen Sierra Leone op.

“Het eerste doel van de stichting is het bouwen van een weeshuis met slaapkamers voor de kinderen en toezichthoudende volwassen, keuken en sanitaire voorzieningen”, legt Westerkamp uit.

Daarvoor is natuurlijk veel geld nodig: 70.000 euro, heeft Roy Westerkamp berekend. “Velen hebben al gedoneerd en de brugklassers van het Zuider Gymnasium hebben met een sponsorloop een flink bedrag binnengehaald. Helaas is dat nog lang niet genoeg om het weeshuis te voltooien: meer donaties zijn hard nodig.”

Op de website van de stichting staat meer informatie over het project. Ook staat daar hoe de stichting gesteund kan worden.

www.stichtingweeskinderensierraleone.nl

(foto)

Advertenties uit de krant