Afbeelding
Foto:

Bomen en struiken bij De Beuk gekapt

Algemeen

BARENDRECHT – Het buitenterrein van poppodium De Beuk ligt er sinds kort kaal bij. ProRail heeft zonder overleg struiken en bomen tussen De Beuk en het spoor gekapt of geknot.

Het bestuur van De Beuk was volkomen verrast en heeft bij ProRail navraag gedaan. Volgens een medewerker van het spoorbedrijf gaat het om slootonderhoud.

“Voordat onze werkzaamheden aangevangen zijn heeft men bij het betreffende pand aangebeld, echter er was niemand aanwezig”, stelt ProRail. Volgens hem is begroeiing verwijderd van het talud van de sloot. De sloot is van belang voor de afwatering van het spoor. “De wilgen, opschot en riet stond allemaal in het talud van de sloot.”

“Het vervelende is nu dat we geen natuurlijke geluidswal meer hebben bij concerten buiten. Los daarvan kan men zomaar ons terrein op- en aflopen. We hopen dat ProRail ons hierin tegemoet wil komen”, zegt voorzitter Zoltan Ranti.

ProRail is niet van plan om nieuwe bomen aan te planten, zo blijkt uit een mail. “U mag op uw eigen grond nieuwe bomen kunnen aanplanten, maar dan dient u deze wel te onderhouden zodat er geen hout overhangt over de watergang. Wij kunnen geen nieuwe bomen planten op ProRail grond gezien deze dan of weer op de slootrand staan of op de toegangsweg / calamiteitenweg.”

Het bestuur van De Beuk hoopt dat bezoekers nog foto’s hebben waarop de beplanting te zien is. “Misschien zijn deze wel genomen tijdens concerten of festivals buiten. Met deze foto’s willen we aankloppen bij ProRail om te kijken of er bijvoorbeeld op een andere manier voor kan worden gezorgd dat het terrein weer een omheining krijgt.”

Wie foto’s heeft kan deze sturen naar voorzitter@beukonline.nl

De situatie voor de kap.

Advertenties uit de krant