Doc.
Doc.

Konijn Doc heeft tijd nodig

Algemeen

REGIO - De Dierenstee is vanwege de verregaande maatregelen met betrekking tot het coronavirus gesloten voor publiek tot 19 januari. Uiteraard worden alle honden, katten en konijnen goed verzorgd en krijgen ze veel aandacht.

Een van de konijnen die momenteel een nieuw thuis zoeken is Doc, een ram van ruim één jaar oud. Doc zat eerder dit jaar ook al in de opvang, samen met zijn vijf broertjes en zusjes. Het zestal was niet goed gesocialiseerd en daardoor vrij schuw. Ook Doc was een schuchter konijn, maar gelukkig kon hij worden gekoppeld aan een leuke voedster en vond hij een fijn thuis. Helaas klikte het op een gegeven moment niet meer tussen Doc en zijn vriendin, iets dat voornamelijk met Doc zelf te maken had. Hij zoekt dus nu weer een thuis én een maatje.

Doc is nog steeds een schuchter konijn, dat het soms spannend vindt als hij geaaid wordt. Een baas die begrijpt dat Doc tijd nodig heeft om te wennen, is dus heel belangrijk. Doc is namelijk nog geen konijn dat zich heel erg op zijn gemak voelt bij mensen. Dit in tegenstelling tot soortgenoten, want richting sommige voedsters kan Doc vrij wat dominant zijn.

Wie een rustig thuis heeft voor Doc en hem wil koppelen aan zijn of haar voedster, kan alvast contact opnemen met De Dierenstee voor een afspraak na 19 januari.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl.

www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant