Jos Vis.
Jos Vis.

Podium Vis met gedichten en muziek

Algemeen

BARENDRECHT - Iedere dinsdag tussen 20 en 22 uur biedt presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten, verenigingen en diverse organisaties uit Barendrecht en omgeving. Met op dinsdag 5 januari: gedichten, terugblik en live-muziek

Tussen 20 en 21 uur ontvangt Jos dichter Kees-Jan Visser uit Heerjansdam. Kees-Jan heeft gedichten geschreven over Barendrecht. De gedichten zijn gemaakt voor de wandelroute Barendrecht in Winterlicht. Deze ging door Covid-19 niet door. Kees-Jan heeft bij elk (monumentaal) gebouw en kunstwerk een helder, lichtvoetig gedichtje gemaakt. Kees-Jan maakt deel uit van het gezelschap Dichtbeideklank, dat optredens doet met poëzie en muziek.
Wie is Kees-Jan en waarom juist gedichten over Barendrecht? Hierop in dit uur het antwoord. Bovendien draagt hij een aantal gedichten over Barendrecht voor.

Tussen 21 en 22 uur is “huisartiest” Henk Elderson te gast bij Jos. Henk heeft het afgelopen jaar veel optredens verzorgd voor Exxact Barendrecht. Ook schreef hij samen met zijn zus Joke het Barendrechts Bevrijdingslied. In de “lockdown-periode” heeft hij, samen met andere muzikanten veel mensen in en buiten Barendrecht verrast en verblijd met optredens. Op verzoek van Jos neemt Henk zijn gitaar mee en neemt hij “live” het jaar 2020 muzikaal door.

Verder komen in beide uren radio-collega’s aan het woord over hun “radio-plannen” voor 2021.

De techniek van Podium Vis is in handen van Hans van Hengel.

www.exxact.nl

Advertenties uit de krant