Afbeelding
foto

Op bezoek bij de oliebollenbakkers van bakkerij Pot (met video en foto’s)

Algemeen

BARENDRECHT – ’s Morgens vroeg is het nog donker op de Singel in het oude centrum van Barendrecht. Op één plaats brandt licht: bij bakkerij Pot. Daar is het deze week extra druk in verband met het bakken van oliebollen.

De oliebol is voor bakkerij Pot een echt eindejaarsproduct. “Vorige week hebben we al op bestelling gebakken. Vanaf het begin van deze week bakken we ook voor onze eigen winkels”, vertelt leidinggevende Arjan Tigchelaar. Hij is sinds twintig jaar één van de oliebollenbakkers van Pot. Als geen ander weet hij de geheimen van het beslag, dat de basis is van de oliebol.

De week is voor de bakkers van Pot op maandag rustig begonnen met het bakken van 5000 oliebollen. Dinsdag zijn er 10.000 gebakken. Op woensdag 30 december start een bakproces dat 36 uur doorgaat in verschillende ploegen. Er komen dan zeker 50.000 oliebollen uit het vet.

“Op 31 december bakken we nog voor nabestellingen. Die dag gaan de eerste chauffeurs om 2 uur rijden. Onze eigen winkels bevoorraden we als laatste, zodat daar de oliebollen vers klaar liggen”, legt Arjan Tigchelaar uit. “Het is hard werken, maar het is ook leuk werk. We werken gezellig met elkaar, met een muziekje aan en een geintje er tussendoor.”

Dit jaar verwacht men bij Pot dat er tussen de 65 en 70.000 oliebollen de bakkerij aan de Singel verlaten. Dat is iets meer dan in andere jaren. Omdat de meeste mensen thuis zijn, wordt er meer besteld. Dat effect was met Pasen al merkbaar. Ook op de webshop van Pot is het dit jaar extra druk.

Bakkerij Pot bakt oliebollen voor de eigen winkels, voor verzorgingshuizen en voor anderen. Zo zijn de oliebollen die Woord en Daad in Barendrecht verkoopt, gebakken door Pot. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant