Basisschool De Driehoek.
Basisschool De Driehoek.

Nieuw overleg over klimaatprobleem scholen

Algemeen

BARENDRECHT – De klimaatproblemen in lokalen van de basisscholen De Vrijenburg en De Driehoek zijn verholpen. “De leraren en de leerlingen zijn tevreden”, schrijft burgemeester Jan van Belzen aan de gemeenteraad.

Op beide scholen is een pilot uitgevoerd om de klimaatproblemen te verhelpen. “Hieruit blijkt dat het plaatsen van nieuwe ventilatie units in bestaande gebouwen maatwerk is. Daarbij zijn de units relatief duur en maken relatief veel geluid”, constateert de burgemeester.

Hiermee is het probleem nog niet opgelost, want er zijn meer scholen in Barendrecht waar wordt geklaagd over de luchtkwaliteit. Volgens de burgemeester is de gemeente niet verplicht om voor een oplossing te betalen, omdat dit geen deel uitmaakt van de huisvestingsverordening. “Hierover gaan we het gesprek met de schoolbesturen aan, waarbij uitgangspunt vooralsnog is dat de kosten hiervan in beginsel voor rekening van de schoolbesturen zijn.” Volgens de burgemeester wordt nog onderzocht of de scholen in aanmerking komen voor een nieuwe landelijke subsidie.

Na overleg met de scholen wordt een plan van aanpak gemaakt. Dit is naar verwachting in april 2021 gereed.

Advertenties uit de krant