Afbeelding

Jamie: Ik hoop dat…

Algemeen

Allereerst: gelukkig nieuw jaar iedereen! Net zoals ieder jaar doen sommige mensen aan goede voornemens. Bijvoorbeeld afvallen, meer gaan sporten of geen alcohol meer drinken (voor een maand of langer). Ik vind goede voornemens sowieso wat achterhaald, maar dit jaar vind ik het tijd voor iets anders. Ik heb een lijst gemaakt met dingen waar ik op hoop dit jaar.

Laten we even klein beginnen. In mijn eerste column van 2020 schreef ik dat ik uitkeek naar het concert van de Ierse band The Script. Twee weken voordat het concert in maart zou zijn, werd de lockdown ingezet en ging het uiteraard niet door. Toen dachten we allemaal nog dat het ‘maar een griepje’ was en dat het ‘wel snel voorbij zou zijn’. Nu eenmaal in januari 2021 weten we natuurlijk wel beter met z’n allen. Hoe dan ook, dat concert werd meerdere keren verplaatst. Als alles goed gaat hoop ik dat ik in juni dít jaar naar de Ziggo Dome kan. Dan is er tenminste nog één concert van vorig jaar waar ik naar toe kan, want die van Billie Eilish is helemaal gecanceld…

Naast het bezoeken van een concert hoop ik dat ik ook weer kan genieten van een vakantie in het buitenland. Ik heb het afgelopen zomer prima naar mijn zin gehad in Nederland, maar weer lekker naar een andere omgeving lijkt mij heerlijk. Tuurlijk, er zijn genoeg mensen die wel buiten ons land op vakantie zijn geweest in de zomer, maar mij leek het niet verstandig. De regering raadt het niet voor niets af en als Mark Rutte dat zegt, dan luister ik daarnaar. Ik offer liever even een jaartje op zodat ik sneller ‘echt’ zorgeloos in het vliegtuig kan stappen. Dat is mijn redenatie in ieder geval.

Als laatste hoop ik dat ik mijn vrienden en familie weer op een normale manier kan zien. Elkaar geen knuffel of andere aanraking geven went snel, maar blijft ergens toch raar. Ik wil niet meer nadenken over afstand houden van de mensen in mijn omgeving en continu oplettend zijn. Dit zal in 2021 heus niet allemaal voorbij zijn, maar ik hoop dat er meer mogelijk wordt.

Advertenties uit de krant