Wethouder Nico Bults.
Wethouder Nico Bults.

Sneller naar een passende baan met HalloWerk

Algemeen

BARENDRECHT – De gemeente heeft na een pilot de samenwerking met HalloWerk verlengd. Via dat platform kunnen werkgevers en inwoners die vanuit een uitkering werk zoeken elkaar gemakkelijk vinden.

Vorig jaar zijn de BAR-gemeenten als pilot met HalloWerk gestart. Dat heeft mooie en soms verrassende resultaten opgeleverd. Daarom is nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Wethouder Nico Bults is daar blij mee. “Hiermee kunnen we inwoners ook in de toekomst nog beter helpen aan passend werk. Er zijn al verschillende goede matches ontstaan. Fijn en waardevol dus dat de krachtenbundeling met HalloWerk doorgaat. Het heeft zeker meerwaarde.”

Er wordt niet alleen naar diploma’s en ervaring gekeken, maar ook naar motivatie en talenten. Doordat er op het platform bedrijven uit de hele regio staan, is het aanbod bovendien groter. Alle gemeenten in de arbeidsmarktregio Rijnmond maken er gebruik van. Zo vinden werkzoekenden sneller werk en worden vacatures eerder vervuld.

Kansen vergroten
HalloWerk is bedoeld voor wie een uitkering heeft en klaar is om aan het werk te gaan. Men maakt een profiel aan met onder meer interesses en vaardigheden. Werkgevers moeten geregistreerd zijn om in het aanbod te kunnen zoeken. Vinden zij een geschikte kandidaat, dan kunnen ze direct contact opnemen. De gemeente zit hier dus bijna niet meer tussen. De klantmanager houdt wel contact met werkzoekenden, om te kijken hoe het gaat en waar nodig te helpen. Wie werk zoekt, kan via HalloWerk ook trainingen volgen om de kansen op een baan verder te vergroten.

Werkgevers die geïnteresseerd zijn, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Marleen Pantke via m.pantke@bar-organisatie.nl. Registreren kan ook direct via https://hallo-werk.nl.

Advertenties uit de krant