Heerjansdames hebben plannen voor 2021
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Yvette Hanselman werkt met buurmeisje Bo aan Heel Heerjansdam Bakt. </p>

Yvette Hanselman werkt met buurmeisje Bo aan Heel Heerjansdam Bakt.

(Foto: )

Heerjansdames hebben plannen voor 2021

HEERJANSDAM – Ondanks alle beperkingen die momenteel gelden, maken de Heerjansdames plannen voor activiteiten. Het lukte eind vorig jaar ook om met Halloween en Kerst op een aangepaste manier iets te organiseren.

Bestuurslid Yvette Hanselman denkt met een goed gevoel terug aan de routes en speurtochten die met Kerst en Halloween werden georganiseerd. “Natuurlijk niet zo spectaculair als normaal, maar er was veel animo voor. We hebben hele leuke terugkoppelingen gekregen vanuit het dorp, maar ook vanuit Zwijndrecht en Barendrecht. Een stukje kunnen we volgend jaar altijd mee nemen in onze gewone plannen. Hoe meer kinderen plezier hebben, hoe leuker.”

Ook voor dit jaar worden er plannen gemaakt. “Natuurlijk verwachten we niet dat alles zomaar weer door kan gaan, maar we gaan er wel naar organiseren. De spelletjes en springkussens staan al in bestelling”, verzekert Yvette.

Agenda

Voorlopig zijn gepland:

- 27 april (Koningsdag) kinderspelen, in de oranjetent of in aangepaste vorm

- 9 juni Buitenspeeldag met heel veel springkussens. Met kinderen bij elkaar en de ouders op afstand omheen moet dit kunnen.

- 18 september Openluchtbios. “Genoeg ruimte, dus dat kan doorgaan.”

- 30 oktober Halloween. “Dan zijn we al weer een stuk verder in de tijd, we hopen op een gewone Halloween.”

- 17 december (of misschien 10 december) Kerstmarkt en Kerststal. “Buiten en met de mogelijkheid tot afstand, dus moet mogelijk zijn.”

Bakken

“Als het niet door kan gaan zoals bedacht, denken we aan alternatieven”, verzekert Yvette Hanselman. Samen met haar buurmeisje Bo Dijkstra (9) is ze ook bezig met een ander initiatief: Heel Heerjansdam Bakt.

“Zij is komen vragen of ik haar wilde helpen met organiseren. Het wordt dus georganiseerd door Bo en mijzelf, niet door de Heerjansdames. Wel gebruiken wij ons platform.”

Bo heeft geld opgehaald om prijzen en spullen aan te kunnen schaffen. Op zaterdag 13 maart kunnen duo’s die zich van te voren hebben aangemeld (tussen de 8 en 12 jaar oud) hun baksel komen brengen en laten proeven. De 5 beste duo’s krijgen daarna een opdracht om iets te maken van fondant. De winnaar wordt beloond met een mooie prijs.

“In de jury natuurlijk onze Heerjansdamse bakkerin Teuni of de enige echte bakker Wil”, legt Yvette uit. “We wachten even op uitspraak over de locatie en dan kunnen we de posters gaan ophangen en het idee gaan lanceren.”

Meer berichten