Ouderwetse goede broodjes bij Lunchroom Echt
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Pauline Kooper en Madeleine Ouwens.</p>

Pauline Kooper en Madeleine Ouwens.

(Foto: )

Ouderwetse goede broodjes bij Lunchroom Echt

BARENDRECHT - Half augustus ging lunchroom Echt aan de Middenbaan open, half oktober konden ze de deuren weer sluiten. Maar eigenaren Dick Tönder en Pauline Kooper lieten zich niet kisten. De verkoop gaat gewoon door als take away en de Barendrechters weten hun dan ook al te vinden.
,,Toen we open gingen, stond er een lange rij voor de deur”, zegt Pauline enthousiast. ,,Het was meteen druk, een droom van iedere ondernemer.” Pauline is geen onbekende in Barendrecht. Ze werkte jaren bij Wellnesselande in de horeca. Ook Madeleine Ouwens - voorheen werkzaam bij Le Bonheur - is van de partij bij Echt. En René Meeuwsen steekt er ook de handen uit de mouwen.

Door Astrid Potuijt

De zaak aan de Middenbaan, waar voorheen Hollandse Heerlijkheid zat gevestigd, is volledig verbouwd. Kunst voert de boventoon op de prachtige muren. Het interieur is vervangen en bij binnenkomst ervaar je meteen een thuisgevoel. ,,We hebben een traplift geplaatst zodat de toiletten boven voor iedereen bereikbaar zijn”, vertelt Pauline. ,,En het terras is fantastisch”, zegt Madeleine. ,,Het ligt op het zuiden en zodra de zon schijnt, kan je daar heerlijk zitten. Er zijn nu ook heaters geplaatst, dus we hopen als we weer open kunnen, het terras al te kunnen gebruiken.”

Beide dames zitten vol passie als ze vertellen over de lunchroom. “Pauline staat in de keuken en kan daar al haar liefde en variatie voor het vak kwijt”, vertelt Madeleine. ,,Ze maakt onder andere heerlijke stampotten en soepen. Deze kunnen de mensen thuis zelf opwarmen. ,,En we verkopen ook zelfgemaakte friet van ‘Man met Friet’ en poffertjes . Op vrijdag hebben we kibbeling van echte kabeljauw , vers aangeleverd door Schmidt Zeevis uit Rotterdam, net als onze andere vissoorten op onze menukaart. En vergeet de broodjes niet te vermelden. We krijgen nu vaak te horen dat ze ‘ouderwets’ lekker zijn.”

,,Madeleine werkt in de front. Zij regelt de bediening”, zegt Pauline. ,,We zijn samen een super team. We vullen elkaar heel goed aan en hebben dezelfde liefde voor het vak.”

Ook bedrijven kunnen nu broodjes bij lunchroom Echt bestellen. Ze worden mooi verpakt en bezorgd.

Het is jammer dat de tafeltjes voorlopig nog even leeg zullen blijven, maar gelukkig kunnen alle gerechten thuis geproefd worden. Via de website kan men bestellen, maar ook aan de toonbank. Lunchroom Echt is open van 10 tot 18 uur.

Volg lunchroom Echt op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de menukeuzes. www.lunchroomecht.nl.

Meer berichten